چین، متحد اصلیِ سیاسی و تجاری کرۀ شمالی، که از آغاز بحران میان این کشور و آمریکا، طرفین را به آرامش دعوت میکند، روز جمعه تلویحاً به هر دو طرف هشدار داد و آنان را به خودداری از آغاز درگیری نظامی دعوت کرد. موضع مقامات چین درسرمقالۀ نشریۀ دولتی «گلوبال تایمز» وابسته به «روزنامۀ مردم» تشریح شده است. این کشور، بر اساس این نوشته، نمیتواند نه آمریکا و نه کره شمالی را به عقب نشینی وادارد، امّا «از منافع خود با تمام قدرت دفاع میکند».
دولت چین، که در سالهای اخیر همواره در حفظ متحدانِ سنتی و برقراری مناسبات گسترده با جهان گام برداشته است، ناخرسندی خود را، از یکسو از آزمایشات موشکی و اتمی کرۀ شمالی، و از سوی دیگر از مواضع تُند وخصمانۀ آمریکا و کرۀ جنوبی پنهان نمیکند. این کشور از سال ٢٠٠٦ به اینسو به کلیۀ قطعنامههای شورای امنیّت سازمان ملل متحد در بارۀ کرۀ شمالی رای داده است و اینک با اعلام موضعی هر چند غیر رسمی به این کشور هشدار میدهد از هرگونه رفتار ماجراجویانه پرهیز کند.
بنوشتۀ «گلوبال تایمز»، در صورتیکه «کرۀ شمالی به پرتاپ موشکهائی دست زند که تهدیدی برای خاک آمریکا بحساب آید و هدف پاسخ آمریکا قرار گیرد، چین بیطرف خواهد ماند».
این نوشته در همین حال آمریکا و کرۀ جنوبی را نیز آگاه می کند که «در صورت بمباران کرۀ شمالی به منظور سرنگون کردن رژیم و تغییر نظام سیاسی در شبه جزیرۀ کُره، چین به مقاومت خواهد پرداخت».
چین نگران آنست که بحران کنونی به هجوم پناه جویان کُرهای به شمال شرقی این کشور و از هم پاشیدنِ کرۀ شمالی منجر شود و این تحولات به وحدت دو کُره به عنوان کشور واحدِ متحد آمریکا بیانجامد.
نشریه «گلوبال تایمز» می نویسد «شبه جزیرۀ کُره محل همگرائی منافع راهبردی کلیۀ طرفینِ [حاضر در منطقه] است و هیچیک نباید برای تسلط مطلق بر این سرزمین تلاش کند».
دونالد ترامپ پیش از این از کرۀ شمالی خواسته بود به پرتاپ موشکهای بالیستیک توسط و تهدیدات لفظی خاتمه دهد و گر نه با «خشم و آتش» آمریکا روبرو خواهد شد. رهبر کرۀ شمالی، کیم جونگ – اُن، در پاسخ گفت که رئیس جمهوری آمریکا «عقل خود را از دست داده است». دونالد ترامپ روز جمعه اعلام کرد که راه حلهای نظامی علیۀ کرۀ شمالی «برای اجرا آمادۀ است».
در همین حال، نخست وزیر استرالیا، «ملکُم تُرنبُل»، حمایت خود را از آمریکا، در صورت حملۀ موشکی از سوی کُرۀ شمالی اعلام داشت.