10.9 C
Paris
Sunday, December 22, 2024

همدستی فرانسه در نسل‌ کشی ۸۰۰ هزار رواندایی

حقوقدانان مؤسسه میوز آمریکا طی تحقیقات و گزارشی جدید، دولت فرانسه و مسئولان نظامی این کشور را به همدستی درنسل کشی ۸۰۰ هزار رواندایی متهم کرده اند.

در این گزارش آمده است که نظامیان برجسته فرانسوی در جریان جنگ داخلی رواندا به عوامل نسل‌کشی در این کشور سلاح و آموزش داده‌اند.

مؤسسه حقوقی کاننیگهام لوی میوز آمریکا با طر ح این موضوع در آخرین گزارش خود که روز سه‌شنبه منتشر شد، می‌نویسد که فرانسوی‌ها همچنین تلاش کرده‌اند تا پرونده عاملان این نسل‌کشی در محاکم بین‌المللی مطرح نشود.

افراد قبیله هوتو رواندا در سال ۱۹۹۴ تنها در فاصله ۱۰۰ روز، بیش از ۸۰۰ هزار نفر از قبیله توتسی را قتل عام کردند.

حقوقدانان مؤسسه میوز آمریکا این گزارش را به سفارش مقام‌های دولت رواندا برای تحقیق در مورد نقش فرانسه در ماجرای نسل‌کشی انجام داده‌اند. در این گزارش همچنین آمده است که مسئولان وقت فرانسه تلاش کرده‌اند تا برای عوامل نسل‌کشی حاشیه امن ایجاد کنند. گفته می‌شود آنها در سفارت فرانسه در پایتخت کیگالی، به مسئولان دولت موقت رواندا که در زمان کشتار دسته‌جمعی مردم قدرت را در دست داشتند و در آن کشتار دخیل بودند، آموزش می‌دادند.

گزارش میوز نشان می‌دهد که نقش فرانسه در تحولات این کشور آفریقای مرکزی به نسل‌کشی سال ۱۹۹۴ محدود نمی‌شود بلکه فرانسوی‌ها حداقل در تمام طول دهه نود در امور این کشور کوچک آفریقای مرکزی مداخله کرده‌اند.

یک نسخه از این گزارش به منظور بررسی و مطابقت با مدارک قدیمی که از طبقه‌بندی در آمده در اختیار دولت فرانسه قرار داده شده است. مقام‌های فرانسوی تا کنون این اتهام‌های غیر رسمی را نپذیرفته‌اند. وزارت خارجه فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور متعهد به پیگرد افرادی است که در نسل‌کشی رواندا، این «فجیع‌ترین رویداد عصر ما» دخیل بوده‌اند.

دولت رواندا برای همکاری با دولت فرانسه به منظور آشکار شدن زوایای پنهان این پرونده اعلام آمادگی کرده است.

واکنش دیدبان حقوق بشر
سازمان دیدبان حقوق بشر با استقبال از انتشار این گزارش در عین حال از این که نقش «حزب میهنی توتسی» رواندا در این رویداد نادیده گرفته شده، از نویسندگان گزارش انتقاد کرد.

پل کاگامه، رئیس جمهوری کنونی رواندا از حزب میهنی توتسی، از بعد از نسل‌کشی تا کنون قدرت را در این کشور در دست دارد.

روابط رواندا و فرانسه از زمان نسل‌کشی هوتوها تا کنون تیره مانده است. دولت رواندا سال گذشته سیاهه‌ای از نام ۲۲ افسر ارشد فرانسوی را که متهم به برنامه‌ریزی برای کشتار در این کشور بودند، منتشر کرد.

ماجرای کشتار در رواندا با کشته شدن رئیس جمهوری وقت این کشور، ژوونال هابیاریمانا در سقوط هواپیما آغاز شد. در آن زمان فرانسه تحقیقات در مورد این سانحه هوایی را آغاز کرد. هوتوها که اکثریت جمعیت رواندا را تشکیل می‌دهند در آن زمان اقلیت توتسی را به کشتن رسیس جمهوری متهم کردند و کشتار از همان زمان آغاز شد.

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط