10.9 C
Paris
Sunday, December 22, 2024

هشدار گروه هفت به ایران درباره پیشبرد غنی‌سازی و انتقال موشک‌های بالستیک به روسیه

سران هفت کشور صنعتی موسوم به گروه هفت، امروز به ایران نسبت به پیشبرد برنامه غنی سازی اورانیوم این کشور هشدار دادند. آنها همچنین گفتند در صورتی که تهران دست به انتقال موشک‌های بالستیک به روسیه بزند، آماده اجرای اقدامات جدیدی خواهند بود.

سران گروه هفت در دومین روز نشست خود در ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کردند: «ما از تهران می‌خواهیم تا از تشدید تنش‌های هسته‌ای دست بردارد و ادامه فعالیت‌های غنی سازی اورانیوم را که هیچ توجیه نظامی معتبری برای آن وجود ندارد، متوقف کند.»

براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که روز گذشته رویترز جزئیاتی از آن را منتشر کرد، ایران در حال نصب سریع سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم در سایت فردو بوده و همچنین شروع به نصب سانتریفیوژهای جدید کرده است.

به گفته آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران اکنون در حال غنی سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد است و از امکانات لازم برای غنی سازی ۹۰ درصدی هم برخوردار است، این خلوصی است که می‌تواند در ساخت تسلیحات هسته‌ای بکار گرفته می‌شود.

در بخش دیگری از بیانیه سران گروه هفت آمده است: «ایران باید وارد گفتگوی جدی شده و تضمین‌های قانع کننده‌ای ارائه دهد که برنامه هسته‌ای این کشور منحصرا صلح آمیز است و با مکانیسم ها و نظارت کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی مطابقت دارد.»

ایران همواره گفته است که برنامه هسته‌ای این کشور صرفا برای اهداف صلح آمیز است.

سران گروه هفت همچنین به ایران درباره انعقاد قراردادی برای ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه هشدار داده‌اند، اقدامی می‌تواند به این کشور در جنگ با اوکراین کمک کند. رهبران گروه هفت گفتند که آماده هستند تا در صورت عملی شدن چنین امری از طرف ایران، با اقدامات قابل توجهی به آن پاسخ دهند.

در بخش دیگری از بیانیه سران گروه هفت در این مورد گفته شده است: «ما از ایران می خواهیم که کمک به روسیه در جنگ با اوکراین را متوقف کند و موشک‌های بالستیک و فناوری‌های مرتبط را به روسیه انتقال ندهد، چرا که چنین اقداماتی باعث تشدید اوضاع و تهدیدی مستقیم برای امنیت اروپا است.»

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم هفته پیش در روز پنجم ژوئن، در جریان سومین روز نشست فصلی خود، به قطعنامه پیشنهادی بریتانیا، فرانسه و آلمان درباره پرونده هسته‌ای ایران رای موافق داد.

دراین قطعنامه از ایران خواسته شده است که برای رفع نگرانی‌های آژانس «فورا» با بازرسان همکاری کند و به ابهام‌های موجود درباره برنامه‌ هسته‌ای خود پاسخ «قانع‌کننده» دهد.

قطعنامه شورای حکام همچنین از ایران خواست ممنوعیت‌ حضور بازرسان خبره آژانس را لغو کند.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را «به‌شدت محکوم» کرد.

ایران بعد از قطعنامه قبلی شورای حکام که یک سال و نیم پیش صادر شد خلوص اورانیوم غنی شده را به ۶۰ درصد رساند که به سطح با کاربرد نظامی نزدیک است.

واکنش پوتین به تصمیم گروه هفت درباره دارایی‌های روسیه
توافق روز گذشته سران گروه هفت برای کمک ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین از طریق دارایی‌هایی مسدود شده روسیه با واکنش تندی از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روبرو شده است.

آقای پوتین گفته است که مسدود کردن دارایی‌های این کشور و اختصاص سود حاصل از این دارایی‌ها به اوکراین «سرقتی است که بدون مجازات نخواهد ماند.»

رئیس جمهور روسیه در سخنرانی ضد غربی خود در وزرات خارجه روسیه بار دیگر تاکید کرد که روسیه چاره‌ای به جز مداخله در اوکراین نداشت تا از جمهوری‌های خودخوانده نزدیک به مسکو دفاع کند.

آقای پوتین این ایده را که روسیه تهدیدی برای اروپا است، رد کرد و مدعی شد که آمریکا برای توجیه مسابقه تسلیحاتی و وابستگی اروپا از نظر سیاسی، نظامی و فناوری به این کشور اطلاعات نادرست منتشر می‌کند.

بی بی سی

 

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط