پادکست مستند بی بی سی
میهمانان ایرانی در آلبانی چه کسانی هستند؟
در ماه ژوئیه ، رودی جولیانی وکیل شخصی دونالد ترامپ ، در یک روستای آلبانی واقع در خارج از تیرانا با مریم رجوی دیدار کرد.
وی در یک اردوگاه بسیار محافظت شده، با گروهی از ایرانیانی که در آنجا زندگی می کنند – سازمان مجاهدین خلق ایران (PMOI) ملاقات کرد. مجاهدین خلق برای چندین دهه از مخالفان جمهوری اسلامی ایران بوده اند.
پس از انقلاب سال ۱۹۷۹ ، مجاهدین خلق راهشان را از دولت ایران جدا کردند – اعضای آنان بدلیل جنگ مسلحانه تحت پیگرد قرار گرفتند و این سازمان حدود سه دهه ازعراق علیه ایران فعالیت کرد. درنهایت مهاجرت از عراق به آلبانی توسط ایالات متحده تسهیل شد و بیش از ۳۰۰۰ تن از اعضای آنان وارد تیرانا شدند.
اما در آلبانی – که دارای یک دموکراسی شکننده است این مسئله ناراحت کننده می باشد. منتقدین سازمان ادعا می كنند كه حضور مجاهدین خلق امنیت آلبانی را به خطر می اندازد و همچنین به سرکوب مطبوعات و آزادی بیان دامن زده است. در همین حال ، ده ها تن از اعضای سابق مجاهدین خلق ایران به دلیل بی تابعیت بودن، بدون گذرنامه و کارت شناسایی معتبر، دچار مشکلات جدی در زندگی شده اند. آنها بدون داشتن مدارک معتبر، بطور غیر قانونی در تیرانا زندگی می کنند.
این برنامه مصاحبه خبرنگاران بی بی سی با غلامعلی میرزایی و حسن حیرانی، دو تن از اعضای جداشده از مجاهدین در تیرانا می باشد.
این برنامه همچنین رابطه بین آلبانی و مجاهدین خلق را بررسی می کند.
مجری: لیندا پرسلی – Linda Pressly
تهیه کننده: آلبانا کساپی – Albana Kasapi
منبع، بی بی سی – ۷ نوامبر ۲۰۱۹
Albania’s Iranian guests
The Documentary Podcast
Who are Albania’s Iranian guests?
Assignment
Who are Albania’s Iranian guests? In July, Donald Trump’s personal lawyer, Rudy Giuliani visited an Albanian village just outside Tirana. At a tightly-guarded encampment, he addressed the Iranian group who live there – the Mujahedin-e Khalq (MEK), or People’s Mujahedin Organisation of Iran (PMOI). MEK has been a leading opposition voice against the Islamic Republic of Iran for decades.
Following the revolution of 1979, MEK fell out with the Iranian government – members were persecuted, and the organisation moved to Iraq for around three decades. Migration to Albania was facilitated by the United States, and more than 3,000 members have arrived.
But in Albania – a fragile democracy – there’s disquiet. Critics claim MEK’s presence compromises Albania’s security, and is fuelling a crack-down on the press. Meanwhile, dozens of Iranian MEK members have defected but find themselves living a precarious existence in Tirana because they are stateless, without passports.
Assignment investigates the improbable relationship between Albania and MEK.
Presenter: Linda Pressly
Producer: Albana Kasapi
07 November 2019
https://www.bbc.co.uk/programmes/w3csy5dd
(Photo: Gholam Mirzai has left the MEK. He would like to return to Iran. Credit: BBC Credit)
در همین رابطه
آقای میرزایی در مصاحبه با BBC: من ۳۸ سال است که اجازه ندارم فرزند و همسرم را ببینم
آقای میرزایی در مصاحبه با رادیو بی بی سی در مورد فرقه مجاهدین در آلبانی روشنگری کرد
آقای غلامعلی میرزایی از اعضای جداشده از مجاهدین خلق در آلبانی در مصاحبه با بخش انگلیسی رادیو بی بی سی به زوایای پنهان و عریان در تشکیلات فرقه مجاهدین خلق به رهبری رجوی پرداخت که موجب شگفتی مصاحبه کننده رادیو بی بی سی شد.
آقای میرزایی در این مصاحبه اشاره کرد که فرزند خود را از زمانیکه شش ماهه بوده تا کنون از نزدیک ندیده است و بیش از سی سال در عضویت سازمان مجاهدین خلق بوده است تا اینکه در آلبانی از آنها جدا می شود. او در طول این مدت سازمان مجاهدین اجازه نمی داد که وی با خانواده اش چه در عراق و چه در آلبانی حتی ارتباط تلفنی داشته باشد. پسر خردسال وی اکنون 38 ساله شده است در حالیکه این پدر و پسر نتوانسته اند یکدیدگر را ببینند از سوی دیگر همسر آقای میرزایی نیز در این دوره رنج مستمر کشیده است . لازم به یادآوری است که غلامعلی میرزایی که از خردادماه سال 1367 به مدت نزدیک به سی سال در تشکیلات فرقه رجوی بود. وی در همان اوایل سال 1359 در 11 مهر ماه در مرزهای جنوب کشور توسط ارتش صدام حسین اسیر شد و نزدیک به نه سال در اردوگاهای مختلف عراق با سخت ترین شرایط سپری شد و در همین سالها بودکه با یک سری تبلیغات فرقه رجوی که در اردوگاه های و زندان های صىدام حسین جهت جذب وکشاندن اسرای جنگی به سمت خودشان بود، جذب فرقه مجاهدین خلق شد.
ایران قلم به نقل از سایت نجات یافتگان از مجاهدین خلق در آلبانی ـ ایران آزادی-تیرانا ـ 09.11.2019