کانال تلگرامی سپاه سایبری، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شامگاه پنجششنبه دوم مرداد، نوشت: مقاطعهکار پروژه روی زمینی تاسیسات هستهای نطنز به اتهام وارد کردن بمب به داخل کارگاه شناسایی و بازداشت شده است.
بر اساس اعلام این کانال تلگرامی، «ارشاد کریمی»، که سالها پیمانکار سایت بوده است، مسئولیت راهاندازی چرخه غنیسازی را برعهده داشته است.
در کانال تلگرامی سپاه سایبری آمده است: این فرد به وسیله تیم خود سالن محل سانتریفوژها را منفجر کرده و خسارت بزرگی به صنعت هستهای کشور و همچنین حیثیت نظام وارد کرد.
همین منبع میافزاید: صلاحیت این فرد توسط اداره اطلاعات اصفهان تائید شده بود.
همزمان با اعلام نام و هویت فردی که از سوی کانال تلگرامی سپاه سایبری به عنوان عامل انفجار در تاسیسات هستهای نطنز عنوان شده، تصویر وی هم منتشر شده است.
هنوز هیچ منبع دیگری در جمهوری اسلامی ایران گزارش این نهاد را مورد تایید قرار نداده است.
گفته میشود این کانال تلگرامی وابسته به نهادی به نام سپاه سایبری، مسئولیت عملیات سایبری سپاه در هک کردن پایگاههای اینترنتی مخالفان را برعهده دارد.
در پی انتشار گزارش انفجار در تاسیسات هستهای نطنز، چند تن از مقامات جمهوری اسلامی ایران تاکید کردند که حادثه نطنز «خرابکاری سایبری به شیوه اسرائیل» بوده است.
در پی وقوع این حادثه، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، گفته بود سناریوهای مختلفی درباره این حادثه در دست بررسی است. وی تاکید کرد: این انفجار «خسارت مالی قابل توجهی» برجای گذارده است.
بهروز کمالوندی، سه روز پس از این انفجار مدعی شد: «الان مراجع امنیتی کشور میدانند که علت حادثه چیست اما بنا به ملاحظات امنیتی فعلا بنا ندارند در این باره صحبت کنند».
تاسیسات غنیسازی اورانیوم نطنز، که بخشی از آن در عمق زمین واقع شدهِ یکی از چندین تاسیسات هستهای ایران است که زیر نظارت بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد.
در پی وقوع انفجار در تاسیسات هستهای نطنز علاوه بر احتمال حمله سایبری، برخی هم احتمال حمله موشکی را مطرح کردند.
اما جواد قدوسی کریمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، حدود یک هفته پس از این حادثه، در گفتگو با خبرگزاری مجلس ایران، با بیان اینکه خسارت قابل توجهی به بار آمده است، گفت: احتمال حمله هوایی به این مرکز منتفی است و گزینه رخنه در مسایل حراستی و حفاظتی، جمعبندی قطعی ما میباشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران افزود: اگر از بیرون یک شی با این نقطه برخورد میکرد، میبایست قطعاتی از آن مشاهده شود که طبق بررسیها مطلقا چیزی بافت نشده است.
پیش از این، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز هم از احتمال انفجار یک بمب قوی در محل سایت نطنز خبر داده و به نقش اسرائیل و آمریکا در ایجاد اختلال در کار غنیسازی و فعالیتهای هستهای ایران پرداخته بود.