9.1 C
Paris
Saturday, December 21, 2024

معاون وزارت بهداشت ایران: رشد جمعیت ایران تا ۲۰ سال دیگر به صفر می‌رسد

معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه ۲٠ آبان، با اشاره به اینکه اولویت اصلی این وزارتخانه در دولت چهاردم مسئله جوانی جمعیت است، هشدار داد که «با ادامه روند فعلی، افزایش مرگ و میر و در مقابل کاهش میزان موالید، ۲۰ سال آینده رشد جمعیت ایران به صفر خواهد رسید».

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه ٢۰ آبان، اظهار داشت: «هر ساله به طور میانگین حدود ۴۵۰ هزار مرگ به دلایل مختلف در کشور اتفاق می‌افتد، این در حالی است که در حال حاضر تعداد تولد در کشور به یک میلیون در سال می‌رسد، در این راستا ۵۵۰ هزار نفر در سال به جمعیت ایران اضافه می‌شود و با کاهش آمار فرزندآوری در کشور، پیش بینی می‌شود تا ۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند باشد».

او در ادامه هشدار داد: «با ادامه این روند و افزایش مرگ و میر و در مقابل کاهش میزان موالید، تا ۲۰ سال آینده آمار تولد و مرگ‌و‌میر مساوی شده و رشد جمعیت ایران به صفر خواهد رسید».

وی با اشاره به پیشی گرفتن آمار مرگ‌و‌میر از آمار تولد در سال‌های پس از آن، اظهار داشت: «در سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور به زیر ۵۰ میلیون می‌رسد و از هر چهار نفر دو نفر سالمند خواهند بود».

وی افزود: «در ۲۰ سال آینده که ایران جمعیتی زیر ۵۰ میلیون خواهد داشت، جمعیت کشور همسایه ما در شرق کشور به ۵۰۰ میلیون نفر می‌رسد، و جمعیت دیگر کشور همسایه در غرب به ۳۸۰ میلیون نفر خواهد رسید و اینجا به عمق فاجعه می‌توان پی برد».

معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران با بیان اینکه مسئله جوانی جمعیت باید از سوی مسئولین و ارگان‌ها جدی گرفته شود، تصریح کرد: «ما تنها کشور در دنیا هستیم که شاهد این اتفاق تنها ظرف ۱۰ سال بوده‌ایم و از شش فرزندی به زیر سه فرزند رسیده‌ایم».

او در خصوص عوارض سالمندی در ایران گفت: «هرچه کشور سالمندتر باشد، نیروی جوان کم می‌شود و میزان مرگ‌و‌میر بالا می‌رود».

افزایش آمار سقط جنین در ایران
معاون بهداشت وزارت بهداشت، همچنین با اشاره به افزایش موارد سقط جنین در ایران گفت: «سقط جنین در دنیا موضوع مهمی است و در بسیاری از کشورهای اروپایی ممنوع است. ما در ایران سقط قانونی داریم و از آنجا که تقاضای سقط در کشور بالا است این موضوع باید آسیب‌شناسی شود».

او با اشاره به انجام مطالعه‌ای در دانشگاه های علوم پزشکی کرمان و اراک در خصوص دلایل سقط جنین، تصریح کرد: «۴۱ درصد موارد سقط مربوط به نخواستن فرزند بیشتر و ۲۱ درصد به دلیل مشکلات مالی است و همچنین شیوع سقط در خانم‌هایی که همسرشان بیکار و شغل آزاد دارد، بیشتر است.»

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن اشاره به عوارض شدید سقط جنین برای مادران، گفت: «۸۴ درصد خانم هایی که سقط غیرقانونی و عمدی انجام داده اند دچار عارضه شدیدی شدند و همچنین ۸۸ درصد این موارد منجر به بستری در بیمارستان شده است».

وی افزود: «بر اساس مطالعه دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۷.۷ درصد مادران شخصاً اقدام به سقط کرده‌اند که اقدام جدی در مقابله با راهکارهای سقط عمدی از جمله پخش برخی داروها و بقیه موارد ضروری است».

 

 

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط