تاریخ سیاسی اجتماعی نیم قرن گذشته مردم ایران شاهد دو رویداد بسیار مهم در بهمن ماه بود. اولی حاصل تعارض با نظام سلطنتی و دومی محصول توهمات گروهی که خود را ضد امپریالیست تر، انقلابی تر و اسلامی تر می نمایاند.
فاصله زمانی این دو بهمن پر از فراز و نشیب های سیاسی، اجتماعی و ایدئولوژیکی بین گروه هایی است که دستی در آتش انقلاب داشتند. آتشی که با شکستن مرزهای اتحاد به جان ها افتاد و به کشاکشی ویرانگر در پیچ و خم شهرهای ایران مبدل گردید.
دو سال و اندی از ۲۲ بهمن ۵۷ گذشتته بود که اکثر گروه ها در برابر هم به صف ایستادند. اسلحه ها به روی هم نشانه رفت و خیابان ها مجددا به خون آغشته گردید. از آن پس بمب و اسلحه بود که غرش کنان فضای جامعه را می شکافت و خون هایی که به تصمیم رهبران سیاسی بر زمین ریخت و سیلاب آن چند نسل از مردم ایران را به یغما برد…
این برنامه با نگاهی به وقایع آنروز، به رویداد ۱۹ بهمن سال ۶۰ می پردازد. روزی که موسی خیابانی، اشرف ربیعی و ۱۸ تن از کادرهای سازمان مجاهدین در خانه تیمی زعفرانیه با ماموران به جنگ و گریز برخاسته و کشته شدند.
روزی که در امتداد بهمن ماه به نماد سراشیبی سقوط همه جانبه یک سازمان مبدل گردید!
در این برنامه آقای محمد حسین سبحانی عضو سابق شورای مرکزی مجاهدین، با نگاهی به وقایع و تجارب آنروز به تجزیه و تحلیل چند رویداد دیگر می نشیند تا بینندگان برنامه را با دستآوردهای جدید مجاهدین در اروپا آشنا نماید…
گفتگوی جواد فیروزمند با محمد حسین سبحانی
عضو سابق شورای مرکزی سازمان مجاهدین خلق
آریا ایران – جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ – ۱۴ فوریه ۲۰۲۰