پاریس یک روز پس از هشدار توییتری ترامپ به ماکرون در باره گفتگو با تهران در پاسخ به این پیام تاکید کرد که برای اظهار نظر در باره ایران نیاز به «هیچ مجوزی» ندارد.
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه روز جمعه با تاکید بر اینکه کشورش برای پرداختن به موضوعات مرتبط با ایران و اظهار نظر در باره این کشور نیاز به هیچ مجوزی ندارد به صراحت نسبت به انتقاد های روز گذشته رئیس جمهوری آمریکا در این خصوص واکنش نشان داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه در ادامه تصریح کرد: «فرانسه با لحاظ حق حاکمیت در باره ایران سخن می گوید. فرانسه به شدت در جهت صلح و امنیت در منطقه متعهد است و تلاش می کند، فرانسه همچنین تلاش دارد تا زمینه کاستن از تنش ها را فراهم کند و برای این کار به هیچ مجوزی نیاز ندارد.»
آقای لودریان در بیانیه ای که از سوی وزارت امور خارجه فرانسه برای همین منظور منتشر شده تاکید می کند که کشورش «همچنان به توافق هسته ای وین متعهد و همچون دیگر طرف های این توافق بین المللی به استثنای آمریکا به امضای خود پایبند است.»
ژان ایو لودریان، در ادامه ضمن اعلام پایبندی کشورش به مفاد برنامه جامع اقدام مشترک، برجام از ایران خواسته است که به تعهدات خود در چارچوب این توافقنامه بازگردد.
در این بیانیه همچنین تاکید شده است: «تشدید تنش های موجود ابتکار عمل های سیاسی را برای فراهم کردن شرایط لازم جهت گفتگو طلب می کند. این همان چیزی است که رئیس جمهور ماکرون در کمال صراحت و شفافیت با شرکا و هم پیمانان به خصوص طرف های اروپایی امضاء کننده برجام در حال انجام آن است. او بی شک مقامات آمریکایی را در جریان این تلاش ها قرار می دهد. کلیه تلاش های لازم بایست برای جلوگیری از تبدیل وضعیت پر تنش کنونی به یک رویارویی خطرناک در پیش گرفته شود.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری فرانسه روز پنجشنبه با انتشار توییتی هشدار گونه خطاب به امانوئل ماکرون نوشت که «هیچکس حق صحبت با ایران از جانب آمریکا را ندارد.» رئیس جمهوری آمریکا در این پیام های توییتری تاکید کرده بود که تهران به شدت به دنبال گفتگو با واشنگتن است اما پیام های متناقض از سوی آنهایی که ادعای نمایندگی از آمریکا را دارند دریافت می کند.
آقای ترامپ همچنین در همین راستا تصریح کرده بود که می داند که امانوئل ماکرون قصد انجام کار خوبی را دارد اما هیچکس نباید به نمایندگی از ایالات متحده از جانب آمریکا سخن بگوید و هیچ کس (در خصوص پرونده ایران) آمریکا را نمایندگی نمی کند.
رئیس جمهوری آمریکا در پی خروج از برجام در هشتم مه سال ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷) ضمن تشدید فشارهای سیاسی، اقتصادی و تهدیدهای نظامی بر ضد ایران بارها مقامات تهران را به گفتگو دعوت کرده است.
این دعوت به گفتگو همچنان از سوی ایران که خواهان برداشته شدن کلیه مجازات های اقتصادی از جمله تحریم های نفتی و بانکی است رد می شود.
امانوئل ماکرون که هیچگاه نقش میانجی گری خود را پنهان نمی کند برای یافتن راهی جهت خروج بن بست کنونی تاکنون بارها با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران تلفنی گفتگو کرده است.
منبع؛ یورو نیوز