سازمان ملل هشدار داده است که اگر ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در یمن همچنان به بلوکه کردن فرودگاهها و بندرها ادامه دهد، فاجعه قحطی سبب خواهد شد که میلیونها نفر جان خود را بر اثر گرسنگی از دست دهند.
طبق ارزیابی کارشناسان و مقامات سازمان ملل متحد اگر کمکهای بشردوستانه به یمن از سر گرفته نشود، خطر بزرگترین قحطی در دهههای اخیر این کشور را تهدید میکند.
مارک لوکاک، معاون دبیرکل و هماهنگکننده سازمان ملل در امور بشردوستانه شامگاه چهارشنبه (۸ نوامبر / ۱۷ آبان) اعضای شورای امنیت سازمان ملل را پشت درهای بسته در جریان وضعیت حاکم در یمن قرار داد.
او تصریح کرد: «این قحطی که سخن از آن میرود، مانند قحطی در جنوب سودان در سال جاری نخواهد بود که جان دهها هزار نفر را تهدید کرده بود. این قحطی همچنین مانند قحطی سال ۲۰۱۱ در سومالی نخواهد بود که ۲۵۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند.»
لوکاک افزود: «ما با بزرگترین قحطی و گرسنگی روبرو خواهیم شد که جهان در دههای اخیر به چشم دیده است. این قحطی میلیونها قربانی خواهد گرفت.»
شورای امنیت سازمان ملل، ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در یمن را فراخواند که راههای هوایی و دریایی را برای ورود کمکهای بشردوستانه به یمن باز نگاه دارد.
سباستیانو کاردی، سفیر ایتالیا در شورای امنیت که در حال حاضر ریاست ادواری این شورا را بر عهده دارد تصریح کرد که گشایش فرودگاهها و بندرهای بلوکهشده به روی کمکهای بشر دوستانه با توجه به “وضعیت وحشتناک حاکم در یمن” بسیار ضروری است.
سازمان ملل و دیگر سازمانهای امدادرسانی و حقوق بشری در ماههای اخیر بارها درباره وخامت وضعیت در یمن هشدار دادهاند. صلیب سرخ بهتازگی اخطار داده بود که میلیونها نفر ساکنان یمن برای ادامه حیات خود به کمکهای بشردوستانه نیازمند هستند.
از زمان شعلهور شدن آتش جنگ داخلی در یمن در سال ۲۰۱۴ میلادی و بالا گرفتن درگیری میان شورشیان شیعه حوثی و ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی هزاران نفر کشته و دهها هزار نفر زخمی شدهاند. اکثر آنان غیرنظامی بودهاند.