بسیاری از افراد عادی که با پول کم قصد سرمایهگذاری دارند ممکن است بسراغ خرید سهام در بازارهای مالی بروند.
اما ثروتمندان پول خود را در زمینههای مختلفی از جمله بازارهای املاک، فعالیتهای هنری و کسب و کار تجاری هزینه میکنند که ممکن است به ذهن افراد عادی نرسد.
چرا سرمایه گذاری این گروه از ثروتمندان با افراد عادی فرق میکند و وجه تمایز آنها با دیگران چیست؟
جاشوا کولمن یک نمونه بارز در این زمینه است.
خانواده او حدود سال ۱۲ سال پیش شرکت مخابراتی خود را در شیکاگوی آمریکا به قیمت ۴۰۰ میلیون دلار فروخت و بسرعت بسراغ سرمایهگذاری جدید نرفتند.
کولمن که الان بیست و هفت ساله است حدود ۵ سال پیش شرکتی راهاندازی کرد که افراد مختلفی را در امور مالیاتی، مشاورههای قانونی و سرمایهگذاری به هم مرتبط میکرد.
این شرکت روزی که شروع به درآمدزایی کند، درآمد هنگفتی را روانه جیب موسس خود خواهد کرد.
اگر فکر میکنید شروع یک کسب و کار جدید روش مناسبی برای سرمایهگذاری نیست، شما جزو افراد خیلی ثروتمند نخواهید بود.
افراد ثروتمند که دستکم ۳۰ میلیون دلار سرمایه دارند علاوه بر خرید سهام در بازارهای مالی، پول خود را از طریق سرمایهگذاریهای نامتعارف، نظیر ارایه وام برای خرید هواپیما به متقاضیان افزایش میدهند.
از جمله روشهای دیگر افزایش ثروت این دسته افراد، خرید خودروها و آثار هنری منحصر بفردی است که ارزش آنها به مرور زمان زیاد میشود.
البته باید در نظر داشت بعضی از این نوع سرمایهگذاریها ممکن است در مقایسه با روشهای سنتی، به اصطلاح “پرخطرتر” باشد و قسمت عمدهای از سرمایه هزینه شده از دست برود و ماهها یا سالها طول بکشد تا سرمایه به سود بیافتد.
طبیعی است که شما ممکن است میلیونها دلار در اختیار نداشته باشید اما با خواندن این مطلب میتوانید به نکاتی پی ببرید که چگونه ثروتمندان سرمایه خود را چند برابر میکنند.
ثروتمندان در جاهایی سرمایهگذاری میکنند که افراد عادی حتی فکر نمیکنند چنین نوع کسب و کارهایی اصلا وجود داشته باشد و یا بتوان از آنها درآمدزایی کرد.
سرمایهگذاریهای بلند مدت یکی از آنهاست که عمدتا پول بمدت دستکم ۵ سال به “خواب” میرود ولی در پایان سود کلانی را روانه جیب سرمایهگذار خواهد کرد.
یکی از این راهها سرمایهگذاری برای خرید هواپیماست.
شرکت خانوادگی “فلمینگ و شرکا” یکی از همینهاست که در آغاز کار با هدف حفط سرمایه یان فلمینگ، خالق جیمز باند تاسیس شد.
این شرکت از طریق یک شرکت واسطه بنام “دوریک” پول سرمایهگذاران را برای خرید هواپیماهای اجارهای به شرکتهای بزرگ هواپیمایی (از جمله خطوط هواپیمایی امارات) در اختیار مشتریان قرار میدهد.
سرمایهگذاران پول خود را در زمان فروش هواپیما پس میگیرند اما حتی در زمان اجاره هم ۹ درصد سود از سرمایه خود میگیرند.
این در حالی است که بازگشت سرمایه در مهمترین شاخص بازار مالی آمریکا ( S&P 500) بطور متوسط حدود سه درصد است.
بیشتر سرمایهگذاریهای بلند مدت با روش مشابه به پول هنگفتی نیاز دارد اما شرکت دوریک میگوید هزینههای ورود به این سرمایهگذاری بالا نیست.
بعنوان مثال با حداقل ۱۴ هزار دلار میتوان در خرید ایرباس A-380 و اجاره آن به خطوط هوایی امارات سرمایه گذاری کرد که البته کارمزد ۵ درصدی را هم باید به آن اضافه کرد.
افراد بسیار ثروتمند در عین حال سرمایه خود را صرف خرید زمینهای زراعی میکنند.
با افزایش جمعیت جهان، تقاضا برای مواد غذایی افزایش مییابد و مالکان زمینهای زراعی که قابلیت تولید محصولات اصلی کشاورزی را دارند به سود خوبی دست پیدا میکنند.
بگفته شرکت خانوادگی فلمینگ و شرکا یک زمین زراعی خوب میتواند حدود ۴ درصد سرمایه را سالانه برگرداند و در عین حال ارزش خود زمین هم بتدریج بالا خواهد رفت.
شاید سرمایهگذاری برای خرید هواپیما یا خرید زمین حاصلخیز زراعی به سرمایه کلانی نیاز داشته باشد.
اما روشهای سادهتری برای این کار هم وجود دارد.
در بازارهای مالی جهان میتوان بر روی اینگونه سهامها سرمایهگذاری کرد بعنوان مثال با خرید و فروش سهام شرکت آمریکایی “گلداستون” میتوان در خرید و فروش زمینهای زراعی مشارکت داشت.
خرید شرکتهای جدید برای افراد ثروتمند امری بسیاری عادی تلقی میشود.
کولمن سرمایه خود را در شرکتهای مختلفی که در زمینههای فنآوری و خدمات حرفهای فعال هستند، هزینه کرده است.
او از طریق گروهی از سرمایهگذاران و یک شرکت خصوصی در بسیاری از فعالیتهای عملیاتی این شرکتها سرمایهگذاری کرده است.
بعضی کارآفرینان معتقدند پاگرفتن فعالیتهای جدید تجاری از نقطه صفر بسیار لذت بخش است و سرمایهگذاران با در اختیار داشتن تجربه و شبکههای متعدد به رشد آنها کمک میکنند.
بعنوان مثال اگر کسی در روزهای اول در غول اینترنتی گوگل سرمایه گذاری کرده بود پس از چند سال سود کلانی از این راه به جیب میزد.
بسیاری از کسانی که بدنبال سود کلان هستند سرمایه هفت یا هشت رقمی خود را در بازار املاک سرمایهگذاری میکنند.
بعضی از آنها با مشارکت دیگر سرمایهگذاران بسراغ املاک تجاری میروند اما بعضی دیگر پول خود را در املاک مسکونی گرانقیمت در شهرهایی نظیر لندن، نیویورک و سایر شهرهای پرمتقاضی جهان سرمایه گذاری میکنند.
این افراد امیدوارند پس از چند سال به سود خوبی دست پیدا کنند و در عین حال در زمان مسافرت خود به این شهرها از زندگی در خانه خود هم لذت ببرند.
پاول پاترسون، معاون مدیر شرکت مدیریت ثروت “آربیاس” در تورنتوی کانادا میگوید: “این افراد عموما دو یا سه خانه در مناطق مختلف جهان میخرند و در بلند مدت ارزش ملک آنها افزایش مییابد.”
هر چند خرید خانه در مناطق شیک نیویورک برای همه مقدور نیست اما افراد عادی میتوانند با خرید خانه در نزدیکی محل سکونت خود و اجاره آن به سود دست یابند و در زمان مناسب با فروش خانه به پول خوبی برسند.
در بازارهای مالی جهان شرکتهای مختلفی وجود دارند که در زمینه خرید و فروش املاک مسکونی و تجاری فعالیت دارند و سهام آنها بسادگی قابل معامله است.
هر چند ارزش این سهام با تبعیت از روند بازار ممکن است کاهش یا افزایش پیدا کند، اما با افزایش قیمت مسکن و بالا رفتن اجاره بها ارزش این سهام هم افزایش مییابد.