وزیر امور خارجه لوکزامبورگ ضمن انتقاد از دولت مجارستان، خواستار اخراج موقت یا دائم این کشور از اتحادیه اروپا شد.
ژان آسلبورن در مصاحبه با روزنامه آلمانی “دی ولت” دولت مجارستان را به برخورد غیرانسانی با پناهجویان و نقض گسترده ارزشهای بنیادین اتحادیه اروپا متهم کرده است. او همچنین از تلاش دولت اوربان برای تحدید آزادی بیان و نادیدهگرفتن استفلال قوه قضائیه مجارستان انتفاد کرده و پیشنهاد داده که عضویت این کشور در اتحادیه اروپا تعلیق یا حتی برای همیشه لغو شود.
وزیر امور خارجه لوکزامبورگ دراین رابطه گفته است: «سیم خارداری که مجارستان برای جلوگیری از ورود پناهجویان کشیده پیوسته طولانیتر و بلندتر و خطرناکتر میشود. مجارستان از تیراندازی به سوی پناهجویان فاصله زیادی ندارد.»
آسلبورن با بیان اینکه اتحادیه اروپا “چنین رفتارهای نامناسبی” را تحمل نخواهد کرد، تاکید کرده است که افرادی مثل اوربان این شبهه را بهوجود آوردهاند که اتحادیه اروپا قادر نیست به ارزشهای معنوی خود پایبند باشد.
دولت مجارستان در مرزهای این کشور علاوه بر کشیدن سیمخاردار، ده هزار نیروی انتظامی و نظامی مستقر کرده است.
اظهارات آسلبورن موجی از واکنش سیاستمداران اروپایی را برانگیخت. پتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان نخستین کسی بود که از سخنان آسلبورن انتقاد کرد. او همتای لوکزامبورگی خود را “شخصیتی غیرجدی”، “ارشادگر، متکبر و مایوس” خواند.
فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر امور خارجه آلمان به وضوح از موضع آسلبورن فاصله گرفت و گفت: «اخراج یک عضو اتحادیه اروپا با روش من همخوانی ندارد.»
سباستیان کورتز، وزیر امور خارجه اتریش خواهان احترام به مجارستان شد و هشدار داد که نباید با چنین برخوردی “پروژه صلح اروپایی” را به خطر انداخت.
ادگاردز رینکهویچ، وزیر امور خارجه لتونی نیز به اظهارات آسلبورن انتقاد کرد و آن را “دیپلماسی بلندگویی” خواند.
بوهوسلاو سوبوتکا، نخستوزیر جمهوری چک هم گفت: «ما هیچ عضوی را از اتحادیه اروپا اخراج نمیکنیم.»
قرار است رهبران اتحادیه اروپا در نشست روز جمعه (۱۶ سپتامبر / ۲۶ شهریور) خود در اسلواکی پیرامون سرنوشت اتحادیه پس از خروج بریتانیا مذاکره کنند. کارشناسان معتقدند که اظهارات آسلبورن بر روند این نشست تاثیر خواهد گذاشت.