7.9 C
Paris
Thursday, December 26, 2024

داعش در ‌آلمان تا چه حد خطرناک است؟

داعش در سوریه و عراق که مناطق تحت خلافت خودخوانده‌اش بود عمده قدرت خود را از دست داده است. با وجود این، خطر همچنان باقی است و یکی از مشکل‌های کنونی برای ‌آلمان بازگشت زنان و کودکان افراطی‌شده این گروه است.

سازمان امنیت داخلی آلمان بعد از شکست‌های سنگین گروه “دولت اسلامی” (داعش) در سوریه و عراق با نگرانی بازگشت اعضای خانواده جنگجویان این گروه به آلمان را زیر نظر دارد.
هانس گئورگ ماسن، رئیس سازمان امنیت داخلی آلمان، می‌گوید که اگر چه موج بزرگی از بازگشت جهادگرایان دیده نمی‌شود اما می‌توان شاهد بازگشت زنان، جوانان و کودکان آن‌ها بود. پیش‌زمینه چنین حرکتی تلاش جنگجویان داعش برای از خطر رهاندن اعضای خانواده خود با برگرداندن آن‌ها به غرب است.

ماسن: زنانشان ‌را نیز به‌‌حق می‌توان جهادگرا نامید
هانس گئورگ ماسن، رئیس سازمان امنیت داخلی آلمان، می‌گوید که کودکانی وجود دارند که در “مدارس مناطق تحت سلطه داعش شستشوی مغزی داده و افراطی شده‌اند”. او می‌افزاید: «این برای ما به منزله یک مشکل است چون این کودکان و جوانان می‌توانند خطرناک باشند.»

زنان آن‌ها نیز به گفته او، “تا حدودی خطرناکند”. به گفته ماسن: «زنانی که اغلب به‌طریقی افراطی شده‌اند خود را با جهان‌بینی داعش تعریف می‌کنند به‌نحوی که می‌توان به‌حق آن‌‌ها را جهادگرایان زن خواند.»
شمار اسلام‌گرایان خطرناک در آلمان به رقم بی‌سابقه ۷۰۰ تن رسیده است. این‌ها افرادی‌اند که مقام‌های امنیتی آلمان تصور می‌کنند توانایی بالقوه دست زدن به عمل تروریستی را دارند.
ماسن گفته است، زنان نیز در میان افراد خطرناک دیده می‌شوند. او نمی‌تواند شمار دقیقی نام ببرد اما در سال‌های گذشته بیش از ۹۵۰ اسلام‌گرا برای پیوستن به داعش از آلمان به سوریه و عراق سفر کرده‌اند. حدود ۲۰ درصد آن‌ها زن بوده‌اند. برخی از آن‌ها در مناطق درگیر جان خود را از دست دادند. یک‌سوم‌ این جماعت نیز تا حالا به آلمان بازگشته‌اند.

گروه “دولت اسلامی” در سوریه و عراق تقریبا تمامی مناطق تحت سیطره خود را از دست داده است. تنها بخش‌هایی از مناطق کویری هم‌مرز با هر دوی این کشورها هنوز در دست این گروه است. در حال حاضر حملاتی علیه این آخرین مناطق تحت کنترل داعش در جریان است.
خطری به نام تمایل به “جهاد فردی”
هولگر مونش، رئیس اداره آگاهی آلمان نیز خطر ناشی از شبه‌نظامیان جهادگرا را منتفی نمی‌‌داند.
او به رادیو “دویچلند فونک” گفته است، خلافتی که داعش آن را در عراق و سوریه بنا گذاشت تقریبا از بین رفته “اما ما در سال‌های گذشته شاهد قدرت تطبیق زیاد دولت اسلامی بوده‌ایم”. شبکه‌های جهادگرایی در اینترنت پدید آمده که به‌شدت تحت کنترل مقام‌های امنیتی قرار دارد.
به گفته مونش، این گروه شبه‌نظامی در شبکه‌های اجتماعی فعال است و در آن‌جا به تبادل اطلاعات می‌پردازد.

مونش می‌گوید، مقام‌های امنیتی بر این نظرند که در کنار فعالیت در این شبکه‌ها تمایلی در جهت “جهادگرایی فردی” نیز دیده می‌شود که چنین ارتباطاتی باید از سوی مقام‌های آلمان “بسیار، بسیار سریع تشخیص داده شود”.
و این به باور رئیس اداره آٰگاهی آلمان، تأکید دیگری است بر لزوم همکاری ملی و بین‌المللی و تبادل هر چه سریع‌تر اطلاعات.

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط