بنابه گزارش رسانه ها، حسین دهقان وزیر دفاع ایران شنبه ششم آذر۱۳۹۵ اعلام کرد که خرید جنگنده سوخو ۳۰ در دستور دولت این کشور قرار دارد.
حدود دو هفته پیش رسانههای روسی به نقل از رئیس کمیته دفاعی و امنیتی سنای این کشور خبر آغاز مذاکرات میان تهران و مسکو برای امضای یک قرارداد نظامی ده میلیارد دلاری منتشر کردند. بر اساس گزارشها در صورت انعقاد این قرارداد، روسیه جتهای جنگنده، هلیکوپتر، تانکهای تی ۹۰، و تجهیزات جدید توپخانه به ایران خواهد فروخت.
آقای دهقان در پاسخ به سوالی درباره احتمال انعقاد این قراداد گفته است؛ درباره این موضوع باید از روسها بپرسید که ماجرا چه بوده، اما ما برای تامین نیازهای دفاعی خودمان با هر مرجعی که قادر به تامین آن نیازها باشد، به جز آمریکا و رژیم اشغالگر قدس حتما مذاکره خواهیم کرد.
خبر تصمیم ایران بر خرید سوخو ۳۰ بازتاب گستردهای در رسانههای عربی داشته است.
مقامهای جمهوری اسلامی به جنگنده – بمبافکنهای روسی اجازه دادند تا برای بمباران اهداف در سوریه از پایگاه هوایی نوژه همدان استفاده کنند. وزیر دفاع ایران با محتمل دانستن تکرار چنین مجوزی گفته است؛ در حمایت و پشتیبانی از دولت قانونی سوریه و نیازهای آنها، ما با دوستان خود به خصوص روسیه همکاریهایی داریم و متناسب با آن اقداماتی انجام میدهیم و اگر اقتضاء این باشد که برای پشتیبانی از شرایط میدانی این کار را انجام دهیم، انجام خواهیم داد.
همکاریهای نظامی و سیاسی میان ایران و روسیه در سالهای گذشته و بهویژه در جریان جنگ داخلی سوریه افزایش یافته است. روسیه در تابستان امسال سرانجام سامانه دفاع موشکی S300 را در به ایران تحویل داد.
روابط ایران و روسیه تاریخ پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. ناصر نوبری، سفیر ایران در مسکو در واپسین سالهای حکومت اتحاد جماهیر شوروی در مصاحبه با نشریه اندیشه پویا چاپ تهران، گفته بود در سال ۱۳۶۸ ایران با انعقاد قرارداد تسلیحاتی به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار توانست آخرین فناوری روسی مثل سوخوی ۲۴، میگ ۲۹ و برای اولین بار زیردریایی از این کشور بخرد.