بنا به گزارش رسانه ها، شرکت گوگل ۱۴ مهر ماه گذشته -۵ اکتبر- گوشیهای جدید این شرکت که اچ تی سی ساخت آنها را بهعهده دارد را رونمایی کرد. پیکسل نام اولین پرچمدار اختصاصی گوگل است. علاوه بر این مدل، گوگل پیکسل ایکس ال نیز رونمایی شد. یکی از روشهای مرسوم برای شناخت گپها یا پیدا کردن حفرههای امنیتی در وسایل ارتباطی، سپردن آنها به هکرها برای هک کردن این دستگاههاست.
گروهی از هکرهای کلاه سفید با نام کیهو، هکرهایی که برای افزایش سطح امنیت سیستمها دست به نفوذ میزنند، توانستند گوشی گوگل پیکسل را در مدتی کمتر از یک دقیقه هک کنند. این کار در جریان مسابقهای که میان هکرها در کره جنوبی برگزار میشود، انجام شد.
این تیم هکری که هک کردن گوگل پیکسل را انجام داده، توانسته است از حفرهای امنیتی بهره ببرد که امکان میدهد به شکل از راه دور گوشی را کنترل کنید. اگر این حفره امنیتی که آن را روز صفر نامگذاری کردهاند، در اختیار افرادی برای سو استفاده قرار بگیرد، میتواند عواقب خطرناکی به بار بیاورد. با شناسایی این حفره و درواقع ضعف گوشیهای تازه رونمایی شده گوگل، میتوان هر کدِ دلخواهی را روی گوشی افراد اجرا کرد. به این ترتیب دزدیدن اطلاعات شخصی فرد، دادهها و هر آنچه درباره کاربر میتواند در اختیار دیگران قرار بگیرد کاملا در دسترس خواهد بود.
تیم هکری که توانست این حفره امنیتی گوشیهای گوگل پیکسل را پیدا کند ۱۲۰ هزار دلار جایزه برد. گوگل هم اعلام کرد ظرف ۲۴ ساعت پس از مشخص شدن ایراد امنیتی گوشیهایش، این مشکل را برطرف کرده است.
گوگل اما پرچمدار خود را با چه مشخصات فنی روانه بازار کرده است؟ پیکسل و پیکسل ال ایکس گوشیهایی با ظاهری متفاوت و البته با سختافزاری بسیار قدرتمند هستند که با لوگوی گوگل عرضه میشوند. پیکسل و پیکسل ایکس ال دارای صفحه نمایش ۵ و ۵.۵ اینچی هستند و هر دو از پردازندهی اسنپدراگون ۸۲۱ در کنار ۴ گیگابایت رم بهره میبرند.
وزن پیکسل ۱۴۳ گرم و پیکسل ایکس ال ۱۶۸ گرمی است. نمایشگر پیکسل ۵ اینچی دارای رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ و نمایشگر پیکسل ایکس ال ۵.۵ اینچی با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل است. هر دو گوشی سیم کارت نانو میخورد. ضمن اینکه هر دو گوشی گوگل مجهز به گوریلا گلس ۴، اندروید نوقای ۷.۱ که جدیدترین است، پردازنده اسنپ دراگون با معماری ۴ هستهای و گرافیک آدرنوی ۵۳۰ هستند. حافظه داخلی این دو گوشی گوگل ۳۲ یا ۱۲۸ گیگ است و ۴ گیگ رم یا حافظه موقت دارند.علاوه بر این اسلات برای افزودن حداکثر ۲۵۶ گیگ حافظه جانبی وجود دارد. پیکسل و پیکسل ایکس ال دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اصلی و ۸ مگاپیکسلی جلو دارند. همچنین از وای فای، یو اس بی تایپ سی، حسگر اثر انگشت نیز برخوردارند. باتری گوگل پیکسل غیرقابل تعویض و ۲۷۷۰ میلیآمپری است و باتری گوگل پیکسل ایکس ال غیر قابل تعویض اما قویتر و ۳۴۵۰ میلی آمپری است. این گوشیها در رنگهای سفید، نقره ای، آبی و مشکی تولید میشوند.
گوشی پیکسل با ۳۲ گیگا بایت حافظه داخلی، ۶۴۹ دلار قیمت دارد که در بازار ایران با قیمتی حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان فروخته میشود. این مدل با ۱۲۸ گیگا بایت حافظه داخلی ، ۷۴۹ دلار قیمت دارد و در ایران با قیمتی در حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. گوشی گوگل پیکسل ایکس ال با ۳۲ گیگا بایت حافظه داخلی، در بازارهای جهانی ۷۶۹ دلار قیمت دارد و در ایران حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان فروخته میشود. این گوشی با ۱۳۲ گیگا بایت حافظه داخلی ۸۶۹ دلار است و در بازار ایران حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد.
شرکت آلفابت، که مالک رسمی گوگل و شعبههای دیگر آن است «پیکسل» را معرفی کرده است. پیسکل قصد رقابت با بازار چهارصد میلیارد دلاری آیفون، ساخت شرکت اپل، را دارد.
ریک استرلو، مدیر بخش سختافزاری گوگل میگوید اگر ما بتوانیم در هر دو زمینه سخت افزار و نرم افزار با هم کار کنیم، میتوانیم نوآوریهای خیلی بهتری داشته باشیم.
تا به حال سیستم عامل اندروید، ساخت گوگل، ابتدا در تلفنهای ساخت شرکت نکسوس نصب میشد و پس از آن توسط شرکت های دیگر مانند سامسونگ با تغییراتی توسط این شرکت ها استفاده میشد. اما پیکسل تماما توسط خود گوگل طراحی و توسط شرکت تایوانی اچتیسی، ساخته میشود.
البته با پیدا شدن چنین حفره امنیتی آن هم در چنین زمان اندکی بیم آن میرود که در نرم افزار اندروید حفرههای امنیتی باقی مانده باشد که کشف نشده باشند. در این صورت تمام گوشیهای اندرویدی جهان در خطر هک شدن قرار دارند.
در صورت هک شدن گوشی، هکر میتواند به اطلاعات فرد دارنده موبایل مانند موقعیت مکانی دست پیدا کند و در مواردی حتی از دوربین گوشی بدون با خبر شدن صاحب آن استفاده کند.