9 C
Paris
Saturday, December 21, 2024

تورم لجام‌ گسیخته و قدرت‌ گرفتن محافظه‌کاران

آنلیز بورجس،‌ خبرنگار بخش بین‌الملل یورونیوز ماه گذشته راهی ایران شد تا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور نظر مردم را دربارهٔ اوضاع فعلی ایران جویا شود و حاصل کار را با مخاطبان بین‌المللی خود در میان بگذارد.

هرچند با ویزایی که برای او صادر شد او توانست فقط ۴ روز مانده به انتخابات وارد ایران شود، اما او کوشید تا در این وقت کم درکی هرچند مختصر از وضعیت و انتظارات مردم عادی ایران امروز کسب کند. خبرنگار بخش بین‌الملل یورونیوز در این سفر یک هفته‌ای علاوه بر گفتگو با چند تن از مردم عادی با محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهوری پیشین ایران نیز گفتگو کرد.

ویرانی اقتصادی، سوء مدیریت و تحریم
بورجس در گزارش خود آورده است که سوء مدیریت و تحریم‌های چندساله اقتصاد ایران را از هم گسیخته و میلیون‌ها تن گرفتار فقر و بیکاری شده‌اند. وی به این نکته اشاره می‌کند که دولت ایران تحریم‌ها را مسئول سقوط اقتصادی این کشور برمی‌شمارد، درحالی‌که اکثر مردم این کشور ناکارآمدی دولتمردان را عامل مشکلات خود می‌دانند.

او می‌نویسد ویرانی اقتصادی سبب شده که ایران در سال جاری منتظر تورمی ۳۹ درصدی و فرورفتن ۴ میلیون شهروند دیگر به زیر خط فقر باشد. اکثریت ایرانی‌هایی که او ملاقاتشان کرده، گفته‌اند به سیاستمداران اعتماد ندارند چون آنها به‌دنبال حفظ منافع شخصی خودشان هستند.

کاهش اعتماد مردمی و قوّت گرفتن محافظه‌کاران
خبرنگار بخش بین‌الملل یورونیوز که شاهد حضور یکجانبه محافظه‌کاران در صحنه انتخابات بوده یکی از دلایل قوّت گرفتن محافظه‌کاران را کشته‌شدن قاسم سلیمانی، سردار سپاه قدس به‌دست آمریکایی‌ها می‌بیند. او معتقد است که این رویداد، تندروهای مذهبی را به‌سوی محافظه‌کاری هرچه بیشتر در عرصه سیاست سوق داده، چراکه اعتماد بسیاری از افراد اجتماع را به غرب و به‌ویژه به آمریکا از بین برده است.

بورجس به مخاطبان اروپایی خود یادآوری می‌کند که از میان حدود ۵۰۰ نامزد اولیه انتخابات ریاست جمهوری تنها ۷ نفر تأیید صلاحیت شده بودند که اکثرا محافظه‌کار بودند. او با اشاره به پایین‌بودن بی‌سابقهٔ سطح مشارکت در انتخابات ایران، نتیجه می‌گیرد که ایرانی‌ها امید چندانی به آینده ندارند.

خبرنگار بخش بین‌اللمل یورونیوز، پس از اعلام پیروزی ابراهیم رئیسی و درست پیش از آن‌که تهران را به مقصد پاریس ترک کند، از ابراهیم رئیسی می‌پرسد که وی چه پیامی برای کشورهای غربی دارد و آقای رئیسی در پاسخ می‌گوید که اولویت او «مسائل داخلی ایران» است.

او از پاسخ ابراهیم رئیسی نتیجه می‌گیرد که «گویی رئیس جمهوری آينده ایران راهنمای عملکرد عوامگرایان غربی را حفظ کرده» که مضمون پیامش «اول ایران» است. خبرنگار بخش بین‌المللی یورونیوز در پایان چنین نتیجه می‌گیرد که: «رئیس جمهوری بعدی ایران، با توجه به اقتصادی شدیدا آسیب‌دیده، وظیفه‌ای بسیار دشوار پیش رو دارد، اما احتمالا سخت‌ترین کار برای ابراهیم رئیسی جلب اعتماد ایرانی‌ها خواهد بود.»

یورونیوز

 

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط