5.1 C
Paris
Sunday, December 22, 2024

بزرگترین فساد و رسوایی مالی در فدراسیون بین المللی دو و میدانی

بر اساس گزارش‌هایی که روزنامه فرانسوی لوموند و شبکه یک تلویزیون آلمان روز جمعه ۲۵ نوامبر ۲۰۱۶ منتشر کردند، نمایندگان بلندپایه‌ی فدراسیون بین‌المللی دو و‌ میدانی (IAAF) سال‌های متمادی از قهرمانان دو و میدانی که مشکوک به استفاده از دوپینگ بوده‌اند، مبالغ هنگفتی دریافت کرده‌اند.
شبکه یک تلویزیون آلمان در سال ۲۰۱۴ مدارکی مبنی بر استفاده از دوپینگ توسط لیلیا شوبوخووا ارائه کرد که باعث شد، دادستانی پاریس در این راستا اقدام کند و به نتایج غیرقابل تصوری برسد.
این شبکه تلویزیونی اکنون بر اساس اسناد دادستانی پاریس گزارش می‌دهد که تنها از سال ۲۰۱۱ به بعد دست‌کم ۶ ورزشکار روس، لیلیا شوبوخووا، والری بورچین، اولگا کانیسکینا، ولادیمیر کانایکین، سرگئی کیردیاپکین و یولیا زاریپووا، مبالغی بین ۳۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار یورو بابت حق‌السکوت به فدراسیون بین‌المللی دو و میدانی پرداخته‌اند.

این تنها بخشی از فساد درونی فدراسیون بین‌المللی دو و میدانی است. فهرست قهرمانان روس در رشته دو و میدانی که متهم به استفاده از مواد نیروزا شده‌اند شامل ۲۳ نفر است.
در این فهرست نام المیرا آلمبکووا، ایوان نوسکوف، میخای ریژوف، ورا سوکولووا و دنیس استرکلوف نیز قرار گرفته است. این ۵ قهرمان پیاده‌روی روس سال گذشته از سوی دادگاه عالی ورزش برای مدت ۴ سال از شرکت در مسابقات بین‌المللی محروم شدند.
آلمبکووا دو بار قهرمان اروپا بود، ریژوف در سال ۲۰۱۳ مدال نقره مسابقات قهرمانی جهان را ربود، استرکلوف و نوسکوف در مسابقات قهرمانی اروپا ۲۰۱۴ مدال برنز کسب کردند و سوکولووا قهرمان مسابقان جهانی جوانان در سال ۲۰۰۳ بود.
در راس کشورهایی که ورزشکاران آن به استفاده از دوپینگ متهم شده‌اند، روسیه قرار دارد. به همین دلیل اکثر ورزشکاران این کشور نتوانستند در رقابت‌های المپیک ریو شرکت کنند.

بر اساس اسناد دادستانی پاریس، والنتین بالاخنیچف، رئیس پیشین فدراسیون ملی دو و میدانی روسیه و حسابدار پیشین فدراسیون بین‌المللی دو و میدانی، دست کم یک میلیون و ۵۰۰ هزار یورو به حساب لامینه دیاک، رئیس پیشین فدراسیون بین‌المللی دو و میدانی واریز کرده است.
دیاک این اتهام را به شدت رد کرده و گفته است: «من هرگز از ورزشکاران یا والنتین پولی درخواست یا دریافت نکرده‌ام. اگر بخواهم از روس‌ها تقاضای پول کنم، سراغ پوتین (رئیس جمهور روسیه) می‌روم».

رسوایی تازه‌در فدراسیون بین‌المللی دو و میدانی در حالی رخ داده است که سباستین کو، رئیس فدراسیون نام‌برده چندی پیش وعده داده بود که با ایجاد واحد ضد دوپینگ جدید، به مبارزه جدی با این معضل بپردازد و آبروی از دست رفته فدراسیون را به آن بازگرداند.
اما به نظر می‌رسد که شرایط “مافیایی” حاکم بر فدراسیون، امکان زیادی برای افشای فساد گسترده در درون این نهاد بلندپایه ورزشی نگذاشته است.

در ماه اوت ۲۰۱۵ شبکه یک تلویزیون آلمان و روزنامه “ساندی تایمز” مدارک کافی برای آغاز عملیات “پاکسازی” عناصر فاسد در این رشته ورزشی را در اختیار عموم گذاشته بودند. این دو رسانه حدود ۱۲ هزار آزمایش خون بیش از ۵ هزار دونده را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده بودند که در زمینه استفاده از مواد نیروزا سهل‌انگاری گسترده‌ای صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، احتمال اینکه یک سوم برندگان مدال‌های رشته‌های استفامت در مسابقات المپیک و قهرمانی جهان بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۲ دوپینگ کرده‌باشند، زیاد است.
در گزارش اوت ۲۰۱۵ شبکه یک تلویزیون آلمان تاکید شده بود که آزمایش خون دست‌کم ۱۰ تن از دوندگان صاحب مدال المپیک ۲۰۱۲ لندن مشکوک بوده است.

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط