8.1 C
Paris
Friday, January 24, 2025

انفجار پیجرها و واکی‌تاکی های حزب‌الله لبنان از زبان ماموران موساد

دو مامور اطلاعاتی بازنشسته اسرائیلی جزئیات جدیدی درباره عملیات سری انفجار مرگبار دستگاه‌های ارتباطی پیجر (پی‌جو) و واکی‌تاکی (بیسیم دستی) علیه شبه‌نظامیان حزب‌الله در لبنان و سوریه را فاش کردند.

حزب‌الله لبنان تقریبا بلافاصله پس از حمله گروه فلسطینی حماس به داخل خاک اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) که منجر به برانگیخته شدن آتش درگیری در نوار غزه شد، حملاتی را علیه اسرائیل آغاز کرد.

در همین خصوص، دو مامور اطلاعاتی بازنشسته اسرائیلی با برنامه «۶۰ دقیقه» که یکشنبه شب از شبکه تلویزیونی «سی‌بی‌اِس» پخش شد، صحبت کردند.

آن‌ها نقاب زده بودند و با صداهای تغییر یافته صحبت می‌کردند تا هویت خود را پنهان کنند.

یکی از ماموران فاش کرد که این ماموریت ۱۰ سال پیش با جاسازی‌شده مواد منفجره در دستگاه‌های واکی‌تاکی آغاز شد، حال آنکه حزب الله متوجه نبود که این دستگاه‌ها را از اسرائیل، یعنی دشمن خود خریداری می‌کند. این واکی‌تاکی‌های انفجاری تا ماه سپتامبر امسال، یعنی یک روز پس از آن که پیجرهای بمب‌گذاری شده فعال شدند، منفجر نشدند.

این افسر که نامش را «مایکل» گذاشته بود، گفت: «ما یک دنیای خیالی برای حزب الله خلق کردیم.»

مامور اطلاعاتی دوم خاطرنشان کرد که مرحله دوم این طرح، یعنی بمب‌گذاری پیجرها در سال ۲۰۲۲ آغاز شد؛ زمانی که آژانس اطلاعاتی موساد متوجه شد که حزب الله در حال خرید پیجر از یک شرکت تایوانی است.

منتهی این پیجرها باید کمی بزرگتر می شدند تا مواد منفجره پنهان شده در داخل آن قرار گیرند.

این دستگاه‌های انفجاری چندین بار بر روی آدمک‌ها آزمایش شدند تا مقدار مناسب مواد منفجره برای آسیب رساندن به اعضای حزب‌الله به دست آید و در عین حال آسیبی به افراد دیگر در نزدیکی آن‌ها وارد نشود.

علاوه بر این، موساد تمام آهنگ‌های زنگ را نیز آزمایش کرد تا یکی را انتخاب کند که به اندازه کافی فوری به نظر برسد تا دارنده دستگاه را وادار کند که پیجر را از جیب خود بیرون بیاورد.

عملیات فریب با پخش تبلیغات دروغین در یوتیوب
عامل جاسوسی دوم با نام مستعار «گابریل» نیز گفت دو هفته طول کشید تا حزب‌الله متقاعد شود که به پیجرهای سنگین‌تر روی بیاورد، و این کار با کمک تبلیغات دروغین در یوتیوب که این دستگاه‌ها را ضد گرد و غبار، ضد آب و با عمر باتری طولانی‌تر جلوه می‌داد، انجام شد.

گابریل توضیح داد که موساد از شرکت‌های صوری از جمله یکی از شرکت‌های مستقر در مجارستان برای فریب شرکت تایوانی «گلد آپولو» برای همکاری ناآگاهانه با موساد استفاده کرد.

حزب الله نیز از این موضوع بی اطلاع بود.

گابریل این عملیات فریب را به یک فیلم روان‌شناختی در سال ۱۹۹۸ تشبیه کرد که در آن مردی ناآگاهانه در واقعیتی ساختگی زندگی می‌کند و خانواده و دوستانش بازیگرانی هستند که برای حفظ این توهم حقوق دریافت می‌کنند.

گابریل گفت: «وقتی از ما خرید می‌کردد، هیچ سرنخی نداشتند که از موساد خرید می‌کنند.»

وی گفت: «ما این کار را مثل فیلم “ترومن شو” انجام دادیم، همه چیز در پشت صحنه توسط ما کنترل می‌شد اما از نظر آن‌ها همه چیز از جمله فرد تاجر، بازاریابی، مهندسان، نمایشگاه و همه چیز ۱۰۰ درصد عادی به نظر می‌رسید.»

کار به جایی رسید که تا ماه سپتامبر، شبه نظامیان حزب الله ۵ هزار پیجر مملو از مواد منفجره در جیب خود داشتند.

اسرائیل در ۱۷ سپتامبر (۲۷ شهریور)، این پیجرها را فعال کرد و باعث شد که آن‌ها به طور همزمان در سراسر لبنان بوق بزنند. این پیجرها به گونه‌ای طراحی شده بودند که بدون اینکه کاربر پیام رمزگذاری شده را بخواند هم منفجر شوند.

روز بعد، موساد بیسیم‌های واکی تاکی را منفجر کرد که برخی از آنها در مراسم خاکسپاری حدود ۳۰ نفر از کسانی که در حملات پیجر کشته شده بودند، منفجر شد.

چرا انفجار یک پیجر کوچک برای اسرائیل کافی بود؟
گابریل توضیح داد که هدف این عملیات در وهله اول ارسال یک پیام روانی به جای به حداکثر رساندن تلفات در میان مبارزان حزب الله بود.

وی گفت که «اگر فرد [مورد هدف] کشته می‌شد، صرفا یک نفر مرده بود. اما اگر زخمی شود، باید او را به بیمارستان ببرید و از او مراقبت کنید. در نتیجه شما نیاز به تخصیص پول و زحمت برای آن‌ها دارید.»

مضافا اینکه «آن مردم بدون دست و چشم، شاهدان زنده‌ای هستند که در لبنان راه خواهند رفت و یادآور این پیام اسرائیل هستند که “با ما درگیر نشوید.” علاوه بر این، آنها اثبات برتری ما در سراسر خاورمیانه خواهند بود.»

«گام بعدی اسرائیل را باید حدس زد»
پس از این حمله، نیروی هوایی اسرائیل نیز حملاتی را در سراسر لبنان آغاز کرد که منجر به کشته شدن هزاران نفر شد.

حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله نیز پس از بمباران پناهگاه زیرزمینی وی توسط اسرائیل کشته شد.

تا اینکه در ماه نوامبر، خصومت‌ها بین اسرائیل و حزب‌الله که در نتیجه حمله حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ رخ داده بود، با توافق آتش‌بس به پایان رسید. مقامات بهداشتی حماس گفته اند که بیش از ۴۵ هزار فلسطینی در جنگ غزه بین اسرائیل و شبه نظامیان حماس کشته شده اند.

«مایکل» گفت که فردای انفجارهای پیجر، مردم لبنان از ترس منفجر شدن دستگاه‌های الکترونیکی خود حتی می‌ترسیدند که کولر‌های خود را روشن کنند.

وی بیان کرد: «ترس [در میان مردم لبنان] بسیار واقعی بود.»

در پاسخ به این سوال که آیا ایجاد این ترس عمدی بوده است، او گفت: «ما می خواهیم آنها احساس آسیب پذیری کنند، کما اینکه آسیب پذیر هم هستند. ما نمی‌توانیم تاکتیک پیجر را تکرار کنیم زیرا قبلاً این کار را انجام دادیم.»

وی ادامه داد: «ما اکنون به سراغ روش جدیدی رفتیم، و آن‌ها هستند که باید حدس بزنند که چه اتفاقی خواهد افتاد.»

 

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط