موسسه تحقیقات بینالمللی سرطان در کنگره سالانه خود تحقیقات انجام گرفته درباره علل مرگ و میر در اثر مصرف مشروبات الکلی را منتشر نمود.
محققان این موسسه اعلام کرده اند که حدود ۷۰۰ هزار نفر در هر سال به خاطر مصرف بیش از حد مشروبات الکلی به سرطان مبتلا میشوند.
این موسسه در کنگره سالانه خود اعلام کرده است که سالانه ۳۶۵ هزار نفر در سراسر جهان در پی نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی و ابتلا به سرطانهای کبد، حلق، مری، روده و پستان جان خود را از دست میدهند.
کوین شیلد، یکی از محققان حاضر در کنگره موسسه تحقیقات بینالمللی سرطان که نتایج این پژوهش را اعلام میکرد در این باره گفت؛ بسیاری هنوز نمیدانند که مصرف نوشیدنیهای الکلی دلیلی برای ابتلا به بیماری سرطان است.
مصرف بالای مشربات الکلی در اروپا، آمریکا و استرالیا
نتایج تحقیقات اعلام شده موسسه تحقیقات بینالمللی سرطان نشان میدهد که مرگ سالانه ۵/ ۴ درصد مردم جهان به خاطر مصرف نوشابههای الکلی است و ابتلای سالانه پنج درصد مردم جهان نیز به بیماری سرطان به دلیل مصرف مشروبات الکلی است.
این ارقام در حالی است که برمبنای نتایج تحقیقات موسسه بینالمللی سرطان تنها ۴۰ درصد مردم جهان به طور منظم مشروب میخورند و این افراد بیشتر در کشورهای مرفه جهان چون آمریکا، اروپا و استرالیا زندگی میکنند.
نتایج تحقیقات همچنین مشخص میکند که بیشترین شمار مشروبخوران در کشورهای اروپای شرقی زندگی میکنند، اما کشورهای در آستانه صنعتی شدن چون چین و هند نیز در خطر افزایش مصرف مشربات الکلی هستند.
مصرف صحیح مشروبات الکلی
مصرف نوشیدنیهای الکلی در صورتی که حد نوشیدن رعایت شود، خطری ندارد. این حد برای زنان روزانه حدود یک-چهارم لیتر آبجو، یا یک-دهم لیتر شراب است. حد نوشیدن مشربات الکلی برای مردان نیز در صورتی بیخطر است که روزانه از مرز نیم لیتر آبجو و دو-دهم لیتر شراب تجاوز نکند.
این حد نوشابههای الکلی در شرایطی کارایی دارد که هر فرد بکوشد طی هفته دو روز را بدون مشروبات الکلی سر کند.
محققان بر این نظرند که مصرف بیش از حد مشروبات الکلی بخصوص به افزایش سرطان پستان منجر میشود. این نوع سرطان یک-چهارم مجموع ۷۰۴ هزار مورد سرطانهای جدید در سراسر جهان را تشکیل میدهد. سرطان روده در مقام دوم، یعنی ۲۳ درصد قرار دارد.