برای چندمین بار در ماههای اخیر، شهرهای مختلف ایران شاهد برگزاری اعتراضات سراسری معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته بود. در پی این تجمعات تعدادی از معلمان به ویژه فعالان صنفی معلمان بازداشت شدند.
تجمعات امروز، پنجشنبه ۲۳ دی ماه در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برگزار شد. تجمع تهران در مقابل مجلس ایران برگزار شد اما در بسیاری از شهرها فرهنگیان در مقابل ساختمانهای وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.
از اهواز در خوزستان گزارش شده که پس از پایان تجمع امروز معلمان، نیروهای امنیتی پیروز نامی، دبیر هیات مدیره کانون معلمان استان خوزستان و چند تن دیگر را برای ساعاتی بازداشت کردند.
از مشهد هم گزارش شده که یکی از معلمان شرکت کننده در تجمع بازداشت شده است. گروهی از معلمان در اعتراض به بازداشت او تحصن کردند.
تجمع اعتراضی معلمان در شهر بوشهر هم با برخورد نیروهای امنیتی رو به رو شد و به گزارش کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکلهای فرهنگیان محسن عمرانی، از فعالین صنفی بوشهر و محمود ملاکی عضو هیات مدیره کانون معلمان بوشهر بازداشت شدند.
از شیراز هم گزارش شده که تجمع امروز با حضور ماموران امنیتی در سطح این شهر برگزار شد. گزارش شده که مراد نوشادی، از فعالان صنفی معلمان بازداشت شده است و شرکت کنندگان در تظاهرات با سردادن شعار خواهان آزادی آنها شدند.
“معلم به پا خیز برای رفع تبعیض”، “معلم زندانی آزاد باید گردد” و “وعده زیاد شنیدیم، عدالتی ندیدیم” از جمله شعارهای معلمان بود.
در برخی از شهرها از جمله مریوان در کردستان و اصفهان فرهنگیان معترض به شکل نمادین خودکار در دست گرفتند.
فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به “مصوبه ناقص رتبهبندی و عدم اجرای آن توسط دولت، بیتوجهی به لایحه همسانسازی بازنشستگان” و درخواست آزادی معلمان زندانی از جمله رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان صورت گرفت.
کانون صنفی معلمان ایران بیستم آذر ماه از بازداشت آقای بداقی خبر داد و اعلام کرد که بازداشت این معلم با “ضرب و شتم ماموران” همراه بوده و آنها تمام وسائل ارتباطی او و حتی تلفن همراه همسرش را ضبط کردند و با خود بردند.
در قطعنامه پایانی تجمع ۲۳ دی ماه، آمده که این تجمع “در اعتراض به عملکرد غیر قابل قبول دولت و مجلس ایران در قبال جامعه فرهنگیان برگزار شد.
این بیانیه خواهان اجرای اصولی و کامل رتبه بندی فرهنگیان از بدو استخدام، ایجاد امنیت شغلی و استخدام رسمی، اجرای کامل همسان سازی بازنشستگاه شده است.
“آزادی معلمان در بند و مختومه شدن پرونده فعالان صنفی و توقف احضار و بازجویی معلمان توسط حراستها و نهادهای امنیتی” از دیگر خواسته های معترضان بود.
جزئیات لایحه رتبهبندی معلمان در مجلس ایران به تصویب رسیده است.
طبق این لایحه، معلمان براساس “شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای، تجربیات و عملکرد رقابتی”، در پنج رتبه، به ترتیب آموزشمعلم، مربیمعلم، استادیارمعلم، دانشیارمعلم و استادمعلم قرار میگیرند.
کانونهای صنفی فرهنگیان با وجود تصویب لایحه رتبه بندی معلمان اعلام کردهاند که طرح مصوب مجلس تنها یک “سرهمبندی” است و به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.