8.8 C
Paris
Thursday, December 26, 2024

اتهامات هلند و دانمارک علیه ایران

وزارت خارجه دانمارک در بیانیه‌ای اعلام کرد که اتحادیه اروپا تصمیم گرفته‌ است که یکی از معاونت‌های وزارت اطلاعات ایران را به دلیل اقداماتش در خاک اروپا در فهرست “گروه‌های تروریستی” این اتحادیه قرار دهد.
دانمارک حدود دو ماه پیش ایران را به برنامه‌ریزی برای قتل یکی از مخالفان جمهوری اسلامی در خاک خود متهم کرد.
هم‍‌زمان هلند هم ایران را به دست داشتن در قتل دو نفر مخالفان جمهوری اسلامی در خاک هلند متهم کرده و گفته است که توصیه این کشور در تصمیم تازه اتحادیه اروپا علیه وزارت اطلاعات ایران موثر بوده است.
تصمیم اتحادیه اروپا در واکنش به “طرح‌های خنثی‌شده تروریستی در فرانسه و فعالیت‌های اطلاعاتی ایران در دانمارک و اروپا” گرفته شده است.
ایران بارها این اتهامات را رد کرده است.
جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، ساعتی پس از انتشار تصمیم اتحادیه اروپا در توییتر واکنش نشان داده و نوشت: “اروپایی‌ها از جمله دانمارک، هلند و فرانسه، به سازمان مجاهدین خلق – که ۱۲۰۰۰ ایرانی را کشته و شریک جرم صدام در جنایت‌هایش علیه کردهای عراق بوده – پناه داده‌اند؛ همین طور به تروریست‌های دیگری که از اروپا، قتل ایرانیان بی‌گناه را ترتیب داده‌اند. متهم کردن ایران، مسئولیت پناه دادن به تروریست‌ها را از سر اروپایی‌ها باز نمی‌کند”.
این در حالی است که بیانیه وزارت خارجه دانمارک می‌گوید دو نفر از کارکنان “معاونت امنیت” وزارت اطلاعات ایران، از جمله “سعید هاشمی مقدم” هم در این فهرست قرار گرفته‌اند.
دارایی‌های نهاد و افرادی که در فهرست “گروه‌های تروریستی” اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند، مسدود شده است.
ساعتی پیش اناس سموئلسون، وزیر خارجه دانمارک در توییتی از موافقت اتحادیه اروپا با تحریم “یکی از نهادهای اطلاعاتی ایران” در ارتباط با اتهام “طرح ترور در خاک اروپا” خبر داده بود.
آقای سموئلسون اقدام اتحادیه اروپا را “یک پیروزی بزرگ” و “پیامی روشن” خواند که به گفته او که نشان می‌دهد اروپا “چنین رفتاری را نخواهد پذیرفت”.
وزیر خارجه دانمارک گفته است پیش از این “سرویس‌های اطلاعاتی هیچ کشور دیگری در فهرست تروریستی (اتحادیه اروپا) قرار نگرفته‌اند”.
دانمارک پیش از این ایران را متهم کرده بود که قصد داشته یکی از مخالفان جمهوری اسلامی را در خاک دانمارک به قتل برساند.
سرویس اطلاعاتی دانمارک این فرد را رهبر شاخه جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز در دانمارک معرفی کرد. نام این گروه بعد از حمله مسلحانه و مرگبار به رژه سالگرد جنگ ایران و عراق در شهر اهواز مطرح شد. در آن حمله ۲۴ نفر کشته شدند.
در پی اعلام اتهام دانمارک علیه ایران، اتحادیه اروپا هم در همان زمان ایران را محکوم کرد و و گفت که چنین تهدیدهایی را که باعث به خطر افتادن امنیت اروپا می‌شود جدی می‌گیرد.
ایران این اتهامات را رد کرد و سفیر دانمارک را برای اعتراض احضار کرد.
دانمارک سفیرش را از تهران فراخواند، هر چند بعد از سه هفته دوباره سفیر را به ایران برگرداند.
اتهام هلند علیه ایران
هم‌زمان هلند هم ایران را به دست داشتن در قتل دو مخالف حکومت ایران در خاک هلند متهم کرده است.
استف بلوک، وزیر امور خارجه هلند در نامه‌ای به پارلمان نوشته است که سرویس اطلاعاتی این کشور “شواهدی محکم در دست دارد که نشان می‌دهد ایران در ترور دو شهروند ایرانی‌تبار هلندی در سال ۲۰۱۵ در شهر آلمیره و در سال ۲۰۱۷ در لاهه دست داشته است.”
آقای بلوک در این نامه که وزیر کشور هلند هم آن را امضا کرده نوشته “این افراد از مخالفان حکومتایران بودند… هلند این احتمال را در نظر دارد که ایران در آماده‌سازی و ماموریت دادن برای انجام این قتل‌ها و انجام حمله در منطقه اتحادیه اروپا دست داشته است.”
پیش از این پلیس هلند اعلام کرده بود که علی معتمدی ۵۶ ساله در سال ۲۰۱۵ در شهر المیره در مرکز هلند به قتل رسیده و احمد ملانیسی، ۵۲ ساله در سال ۲۰۱۷ در لاهه کشته شده است.
این وزرای هلندی گفته‌اند که توصیه این کشور در تصمیم تازه اتحادیه اروپا علیه وزارت اطلاعات ایران موثر بوده است.
در ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ هلند دو نفر از کارکنان سفارت ایران را در ارتباط با این قتل‌‍‌ها از خاک هلند اخراج کرد.
“طرح بمب‌گذاری در گردهم‌آیی مجاهدین”
پیش از آن فرانسه در اوایل ماه مهر ۱۳۹۷ اعلام کرده بود که دارایی‌هایی یکی از معاونت‌های وزارت اطلاعات ایران و دو شهروند ایرانی را در ارتباط با طرح ادعایی حمله به گرد‌هم‌آیی مجاهدین خلق در پاریس مسدود می‌کند.
یکی از این افراد سعید هاشمی مقدم بود که نام او در بیانیه امروز وزارت امور خارجه دانمارک هم دیده می‌شود.
در آن زمان نام فرد دوم اسدالله اسدی اعلام شد. او دیپلمات ایرانی بود که در پرونده برنامه‌ریزی حمله به گردهم‌آیی مجاهدین بازداشت شد.
این دیپلمات در آلمان بازداشت شده بود و روز دوشنبه اول اکتبر (۹ مهر) دادگاهی در آلمان حکم استرداد او به بلژیک را در ارتباط با پرونده طرح حمله به گردهم‌آیی مجاهدین خلق صادر کرد.
منبع: بی بی سی

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط