در حال حاضر ۳۰۰ میلیون سلاح در دست افراد و خانواده های آمریکایی است. طبق آخرین اخبار هر سال قریب به ۳۰ هزار نفر به دلیل تیراندازی با همین سلاح ها در آمریکا کشته می شوند.
پس از حادثه مرگبار لاسوگاس بار دیگر درخواستهایی برای تشدید “قانون نگهداری و حمل سلاح” در آمریکا مطرح شدهاند. دیانا فاینستین، سناتور دمکرات از ایالات کالیفرنیا در این باره گفت: «این موضوع باید برای هر آمریکایی شوکهآور باشد که چگونه هر کس میتواند بهآسانی به این همه سلاح و مهمات دست یابد.»
بنا به ارزیابی این سیاستمدار آمریکایی، تنها با استفاده از سلاحهای خودکار میتوان در مدت زمانی کوتاه دست به کشتاری چنین گسترده زد. سناتور فاینستین از مردم خواست که در مورد تشدید قوانین حمل سلاح بهطور جدی بیندیشند.
سناتور دمکرات، الیزابت وارن از ایالت ماساچوست نیز تصریح کرد که “دعا و فکر کردن” درباره این حادثهی مرگبار کافی نیست و باید دست به عمل زد. او افزود: «حوادثی نظیر لاسوگاس تا کنون بارها اتفاق افتادهاند. ما باید در اینباره به بحث بپردازیم تا بتوانیم از اعمال خشونت مسلحانه جلوگیری کنیم.»
در روز دوشنبه (۲ اکتبر/ ۱۰ مهر) در اثر تیراندازی به سوی تماشاگران یک کنسرت موسیقی در لاسوگاس ۵۹ تن کشته و بیش از ۵۰۰ نفر زخمی شدند.
برخی از هنرمندان آمریکایی نیز از تشدید قانون حمل سلاح در آمریکا پشتیبانی میکنند. از آنجایی که این کشتار در یک کنسرت موسیقی رخ داده، لیدی گاگا، خواننده معروف آمریکایی در حساب توییتری خود که بیش از ۷۱ میلیون نفر آن را دنبال میکنند، نوشت: «این کشتار در یک کلام اقدام تروریستی بود.»
به گفته لیدی گاگا تروریسم نژاد، دین و جنسیت نمیشناسد. او از سیاستمداران دو حزب دمکرات و جمهوریخواه خواست که در زمینه قانون حمل سلاح به توافق دست یابند. درخواست لیدی گاگا مستقیماً خطاب به پال رایان، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا بوده است.
پال رایان پس از کشتار لاسوگاس از مردم خواسته بود که برای قربانیان و بستگان آنها “دعا کنند.” لیدی گاگا نوشته است: «دعا کردن خوب است، اما خون قربانیان دستهای کسانی را آغشته کرده که از جایگاه قدرت قادر به تصویب قوانین نیستند.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و اکثر سیاستمداران مهم از حزب جمهوریخواه مخالف تشدید قانون نگهداری و حمل سلاح هستند.
جیمی کیمل، تیلور سوئیفت، ریانا و آریانا گرانده از جمله دیگر هنرمندان مشهوری هستند که پس از حادثه لاسوگاس از محدودیت حمل سلاح پشتیبانی کردهاند.
آریانا گرانده در حساب توییتری خود نوشت: «ما به عشق، وحدت، صلح و کنترل بیشتر سلاح نیاز داریم.» در ماه مه امسال ۲۲ نفر در کنسرت آریانا گرانده در شهر منچستر انگلیس در اثر انفجار بمب کشته شدند.
در متمم قانون اساسی آمریکا که در ۱۵ دسامبر ۱۷۹۱ تصویب شده، آمده است که هر شهروند این کشور قانوناً مجاز به داشتن سلاح است.
تلاشهای باراک اوباما برای محدود کردن قانون حمل سلاح نتیجهبخش نبود. دونالد ترامپ در یک سخنرانی انتخاباتی در جمع طرافداران حمل سلاح در آمریکا گفت: «دوران هشت ساله حمله به قانون حق حمل سلاح به سر آمده است.»
حدود ۴۳ درصد آمریکاییها در منازل خود دستکم یک سلاح نگهداری میکنند. آمار موجود نشان میدهد که حدود ۳۰۰ میلیون تفنگ، کلت، تپانچه و سلاحهای خودکار و نیمهخودکار در منازل آمریکاییها نگهداری میشوند.
سالانه حدود ۳۰ هزار نفر در آمریکا “با شلیک یک سلاح” کشته میشوند. یعنی قربانیان خشونت از طریق بکارگیری سلاح در هر دو سال در آمریکا برابر با شمار سربازان کشتهشدهی این کشور در جنگ ویتنام است.
تا کنون تلاشهای زیادی برای تغییر قانون حمل سلاح صورت گرفته است، اما همه آنها بیثمر بودهاند. بهویژه پس از هر حملهی مرگبار مخالفان و موافقان دلایل تکراری خود را بیان میکنند، اما در قانون و در عمل تغییری رخ نمیدهد.