3.6 C
Paris
Wednesday, January 15, 2025

اشپیگل:هم‌ پیمانان آمریکا در خاورمیانه که علاقه‌ای به جنگ ندارند

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت (۱۹ مه)، ایران را تهدید به نابودی کرد و در توییتر نوشت:«اگر ایران خواهان درگیری است، این پایان رسمی ایران خواهد بود.» تهدید ترامپ اشاره به انفجاری داشت که شامگاه یکشنبه در منطقه سبز بغداد رخ داد؛ منطقه‌ای که سفارت آمریکا نیز در آن قرار دارد.

تهدید ترامپ به نابودی ایران و هشدار که “هیچ‌گاه دیگر آمریکا را تهدید نکنید”، در حالی است که چند روز پیش منابع خبری به نقل از دولت‌مردان آمریکایی گفته بودند، ترامپ تمایلی به جنگ با ایران ندارد.

سایت آلمانی زبان اشپیگل در مقاله‌ای که روز ۳۱ اردیبهشت (۲۱ مه) منتشر شده است، با اشاره به تند شدن ناگهانی لحن ترامپ می‌نویسد: «با این حال او تقریبا تنهاست.» اشپیگل در این مقاله به دنبال پاسخ این پرسش است که آیا هم‌پیمانان آمریکا در منطقه، علاقه‌ای به جنگ با ایران دارند یا خیر؟

سال ۲۰۰۳ جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور پیشین آمریکا، علیه عراق ائتلافی به هم زده بود که به نوشته اشپیگل حالا دیگر خبری از آن اتحاد نیست. اشپیگل می‌نویسد: «حتی اسراییل و عربستان سعودی، نزدیک‌ترین هم‌پیمانان آمریکا در خاورمیانه، در بحران کنونی به طرز قابل‌توجهی خودشان را کنار می‌کشند.»

اسراییل نمی‌خواهد موفقیت‌های ژئوپولیتیک خود را به خطر بیندازد
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل به درگیری‌ای با ایران که می‌تواند تمام منطقه را به جنگ بکشاند، علاقمند نیست. یوهانس بکه، پروفسور مطالعات اسراییل و خاورمیانه در مرکز آموزش عالی مطالعات یهودی در هایدلبرگ، در مصاحبه با اشپیگل می‌گوید: « وضعیت ژئواستراتژیک اسراییل در سال‌های گذشته به وضوح بهتر شده است. از یک سو اتحاد با مصر و اردن به عنوان اتحادهایی که در برابر بحران‌ها مقاومند، امتحان پس داده‌اند و از سوی دیگر در پس پرده، روابط خوبی با پادشاهی‌های خلیج فارس شکل گرفته‌است.»

پروفسور بکه در این گفت‌وگو به اقدامات دولت ترامپ در جهت منافع اسراییل اشاره می‌کند و می‌گوید: «جنبش ملی فلسطین به شدت ضعیف شده است و در درون آن چنددستگی وجود دارد؛ بین حماس در نوارغزه و فتح در کرانه باختری رود اردن.» به اعتقاد این پژوهشگر مطالعات یهود، تنشی نظامی در خاورمیانه می‌تواند موفقیت‌های ژئوپولیتیک سال‌های گذشته را به خطر بیندازد.

عربستانی‌ها می‌خواهند، آمریکایی‌ها برای آنها بجنگند
اشپیگل در ادامه مقاله خود به موضع این روزهای عربستان در قبال جنگ احتمالی با ایران پرداخته و می‌نویسد: «محمد بن ‌سلمان، ولیعهد سعودی که در گذشته رهبر ایران را با هیتلر مقایسه کرده بود، این روزها ساکت است.» در این مقاله به نوشته‌ای اشاره شده که هفته گذشته در روزنامه انگلیسی زبان “عرب نیوز” که از سوی عربستان سعودی تأمین مالی می‌شود، منتشر شده است و اینکه نویسنده آن خواهان “حمله‌ای دقیق و حساب‌شده” به ایران شده است.

به نوشته اشپیگل اما گیرنده‌ی اصلی چنین فراخوان‌هایی نه ارتش عربستان سعودی که نیروهای نظامی آمریکا هستند. نویسنده مقاله “عرب نیوز” خطاب به آمریکایی‌ها می‌نویسد که آنها باید ایران را برای خرابکاری در کشتی‌های تجاری در خلیج فارس دقیقا همان‌گونه مجازات کنند که ارتش آمریکا دو بار رژیم اسد را برای کاربرد سلاح‌های شیمیایی علیه غیرنظامیان سوریه با حملات هوایی مجازات کرد.

اشپیگل می‌نویسد، اینکه چرا “عرب نیوز” روی این حمله تلافی‌جویانه به عنوان الگوی حمله به ایران دست می‌گذارد، نامشخص است. چون به اعتقاد نویسنده اشپیگل، حملات آمریکا در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به هیچ وجه رفتار رژیم اسد را تغییر ندادند.

اما آنچه از نظر نویسنده مقاله اشپیگل روشن است، عدم علاقه حتی نیروهای تندرو ضد ایرانی در ریاض به رویارویی ارتش عربستان با نیروهای نظامی ایران است. اشپیگل می‌نویسد: «آموزش نیروهای نظامی عربستان سعودی در سال‌های گذشته به طور عمده برای جنگ با تروریست‌ها و سرکوب شورش‌های احتمالی اقلیت شیعی در شرق کشور بوده است. گذشت بیش از چهار سال از حضور در یمن، نشان می‌دهد که تا چه اندازه شرکت در جنگی تقریبا متعارف برای ارتش عربستان سعودی دشوار است.»

امارات متحده عربی، متضرر جنگ احتمالی با ایران
در پایان مقاله، اشپیگل به موضع امارات متحده عربی اشاره می‌کند که به اعتقاد نویسنده “به عنوان نزدیک‌ترین متحد سعودی‌ها در مناقشه‌ای گریزناپذیر (مناقشه یمن) گرفتار شده‌اند” و آورده است: « احتمالا همین مسئله یکی از دلایل واکنش خردمندانه امارات نسبت به عملیات خرابکاری در کشتی‌های تجاری در ساحل این کشور بود.»

نویسنده با اشاره به تأثیر درگیری با ایران بر روی صادرات نفت و نزدیکی فرودگاه‌های مهم و بین‌الملل دبی و ابوظبی به ایران، می‌نویسد، امارات احتمالا یکی از متحدان عربستان خواهد بود که بیش از همه از پیامدهای جنگ با ایران متضرر خواهد شد. نویسنده همین دلایل را کافی می‌داند که “قدرتمداران در دبی و ابوظبی، لفاظی‌های جنگی‌شان علیه ایران را کاهش دهند.”

دویچه وله فارسی

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط