4.9 C
Paris
Sunday, December 22, 2024

فرقه رجوی از فهرست تروریستی آمریکا حذف شد

وزارت خارجه آمریکا با صدور اطلاعیه ای رسما سازمان مجاهدین خلق ایران را از فهرست گروه های تروریستی این کشور خارج کرد.

در اطلاعیه روز جمعه ۲۸ سپتامبر (هفتم مهر) وزارت خارجه آمریکا آمده است: “وزیر خارجه آمریکا (هیلاری کلینتون) بنابر مفاد قانونی تصمیم گرفت که سازمان مجاهدین خلق و حامیان این گروه را از فهرست سازمان های تروریستی ایالات متحده خارج کند.”

علت این تصمیم “عدم ارتکاب به اعمال تروریستی در ۱۰ سال گذشته” توسط سازمان مجاهدین اعلام شده است. علاوه بر این اعلام علنی سازمان مجاهدین خلق برای کناره گیری از فعالیت های مسلحانه و همکاری اعضای این گروه در تخلیه اردوگاه اشرف عراق، دیگر مواردی است که کاخ سفید را برای حذف نام این گروه از لیست سازمان های تروریستی مجاب کرده است.

با این وجود در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که “حذف نام سازمان مجاهدین خلق به این معنی نیست که ما (دولت آمریکا) سابقه فعالیت های این گروه را از یاد برده ایم؛ فعالیت هایی که به کشتن شهروندان آمریکایی در ایران در دهه ۷۰میلادی انجامید و هم حمله ای که در داخل خاک آمریکا در سال ۱۹۹۲ توسط این گروه صورت گرفت؛ همچنین با توجه به بدرفتاری هایی که این سازمان با اعضای خود کرده است.”

خبر خارج شدن نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست تروریستی آمریکا جمعه گذشته و در طی ارسال نامه محرمانه وزارت خارجه به کنگره آمریکا رسانه ای شد اما اطلاعیه رسمی وزارت خارجه امروز منتشر شده و جنبه قانونی به خود گرفته است.

یک دادگاه فدرال در آمریکا پیش تر به وزیر امور خارجه آمریکا تا روز اول اکتبر امسال فرصت داده بود تا درباره حذف نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه‌های تروریستی تصمیم بگیرد.

خارج شدن نام این سازمان از فهرست تروریستی آمریکا علاوه بر اینکه فعالیت های اعضای مجاهدین خلق را قانونی خواهد کرد به حدود ۳۰۰۰ عضو باقیمانده این گروه در عراق برای سفر و اقامت قانونی در کشورهای مختلف جهان کمک خواهد کرد.

سازمان مجاهدین خلق در دوران جنگ عراق علیه ایران به حکومت صدام حسین پیوست و در کنار ارتش عراق در جنگ علیه ایران مشارکت کرد.

این گروه حتی پس از اعلام آتش بس میان تهران و بغداد در عملیاتی تحت عنوان مرصاد (فروغ جاویدان) توسط نیروهای مسلح خود از مرزهای غربی ایران وارد این کشور شد و با نیروهای نظامی ایران جنگید.

اما پس از حمله نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا و سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳ میلادی، اعضای این گروه که در کمپ اشرف اقامت داشتند به عنوان خارجیان مسلح غیرمتخاصم، تحت حفاظت نیروهای آمریکایی قرار گرفتند و بعدا خلع سلاح شدند.

‘ادامه مخالفت از راه دموکراتیک’

سازمان مجاهدین خلق ایران که از همان سالهای نخست پست از پیروزی انقلاب اسلامی ایران (بهمن ۵۷) به مخالفت با حکومت ایران پرداخته بود و در حد فاصل سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱ در سطح گسترده ای به عملیت مسلحانه علیه دولت ایران اقدام کرده بود، اکنون اعلام کرده به عنوان یک سازمان مخالف حکومت ایران درصدد جابجایی حکومت با دولتی دموکرات و سکولار از طریق روش های مسالمت آمیز است.

با این تصمیم کاخ سفید، اکنون دارایی های مسدود شده مجاهدین خلق در آمریکا آزاد خواهد شد و این سازمان که رهبری آن با مسعود و مریم رجوی است برای استقرار قانونی و علنی فعالیت های سیاسی خود در آمریکا باید از هرگونه اقدامی که در تعریف کاخ سفید “تروریستی” خوانده می شود دوری کند.

این در حالی است که مقام های ایران در سالهای اخیر بارها سازمان مجاهدین خلق را در کنار دستگاههای امنیتی اسرائیل (موساد) به ترور دانشمندان هسته ای این کشور متهم کرده اند. تازه ترین مورد، تهدید و توهین به رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در نیویورک بود که مقام های ایران سازمان مجاهدین خلق را مسئول این رویداد دانستند.

گروه های مخالف دولت ایران در خارج این کشور اکثرا میان فعالیت های خود و اقدامات سازمان مجاهدین خلق فاصله گذاری می کنند. از طرف دیگر، نحوه نگرش های رهبران این سازمان و “سبک سختگیرانه” زندگی اعضای این گروه در کمپ اشرف عراق، بارها مورد انتقاد فعالان سیاسی و ناظران مسائل ایران قرار گرفته تا جایی که سازمان عفو بین الملل مواردی از این رفتارها را مصداق شکنجه ارزیابی کرده است.

در سالهای گذشته برخی از چهره های سرشناس سیاسی در آمریکا با حمایت آشکار از سازمان مجاهدین خلق، خواستار حذف نام این گروه از فهرست تروریستی کاخ سفید شده بودند به طوری که رایزنی های این افراد در کنگره آمریکا از دلایل اصلی تصمیم جدید وزارت خارجه برشمرده شده است.

BBC

FARDA

VOA

***

متن اطلاعیه رسمی وزارت امورخارجه آمریکا در باره خارج ساختن نام مجاهدین خلق از لیست تروریستی

بیانیه وزارت امور خارجه پیرامون حذف سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی

وزارت امور خارجه ایالات متحده

دفتر سخنگو

28 سپتامبر 2012

یادداشت رسانه ای

حذف سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی

وزیر امور خارجه ایالات متحده، بنا بر مفاد قانونی، و بر اساس قانون مهاجرت و ملیت تصمیم گرفته است که سازمان مجاهدین خلق (MEK) و حامیان این گروه را از فهرست سازمان‌های تروریستی مشخص شده در ایالات متحده (FTO) خارج سازد، و این سازمان را بر اساس فرمان اجرایی 13224 به عنوان گروه مشخص شده تروریستی جهانی از این فهرست خارج می سازد. این اقدامات از امروز به اجرا در می آید. دارایی ها و سود حاصل از آن در ایالات متحده یا دارایی هایی مرتبط با آنان که در مالکیت شهروندان آمریکا باشد دیگر مسدود نخواهد شد، و نهادهای فعال در ایالات متحده می توانند بدون نیاز به مجوز به انجام مبادلات بازرگانی با این سازمان بپردازند.

با وجود اقدامات صورت گرفته امروز، وزارت امور خارجه سابقه فعالیت های گذشته این گروه را از یاد نمی برد، فعالیت هایی که به کشته شدن شهروندان آمریکایی در ایران در دهه 70 میلادی انجامید و نیز حمله به خاک ایالات متحده در سال 1992. وزارت امور خارجه همچنین نگرانی های جدی را درباره MEK به عنوان یک سازمان دارد، به ویژه با توجه به اتهاماتی که در زمینه بدرفتاری با اعضای خود داشته است.

تصمیم امروز وزیر امور خارجه با توجه به اعلام علنی سازمان مجاهدین خلق در کنار گذاردن خشونت، عدم ارتکاب اعمال تروریستی در بیش از 10 سال گذشته، و همکاری این گروه در تخلیه مسالمت آمیز اردوگاه اشرف، پایگاه سنتی شبه نظامی آن، اتخاذ شد.

ایالات متحده همواره خواست انسانی خود را در پیدا کردن راه حلی مطمئن، ایمن، درباره اردوگاه اشرف، و نیز حمایت از تلاش های صورت گرفته از سوی سازمان ملل برای انتقال ساکنان واجد شرایط اشرف به خارج از عراق ابراز داشته است.

28 سپتامبر 2012
وزارت امورخارجه آمریکا

***

گزیده هایی از نشست توجیهی وزارت امور خارجه

پیرامون حذف سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی 

وزارت امور خارجه ایالات متحده

دفتر سخنگو

28 سپتامبر 2012

سخنان مقام های ارشد وزارت امور خارجه درباره

راجع به اطلاعیۀ مربوط سازمان مجاهدین خلق

28 سپتامبر 2012

از طریق کنفرانس تلفنی

(آغاز گزیده های متن)

مقام ارشد وزارت امورخارجه: وزیر امور خارجه به موجب قانون تصمیم گرفته است تعیین سازمان مجاهدین خلق را طبق قانون مهاجرت و تابعیت به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی، مُلغی سازد. این سازمان بیشتر به نام MEK و یا القاب دیگرش شهرت دارد.

وزیر امور خارجه همچنین تصمیم گرفته است MEK را که بر اساس فرمان اجرایی 13224 به عنوان یک گروه تروریستی جهانی تعیین شده بود ازاین فهرست خارج سازد. دارایی های متعلق به این سازمان در ایالات متحده و سود حاصل از آنها، یا دارایی هایی که در تصرف و کنترل اشخاص آمریکایی است از این پس دیگر مسدود نخواهد بود، و نهادهای ایالات متحده می توانند بدون نیاز به کسب مجوز با آن به معامله بپردازند. این اقدامات در روزنامۀ رسمی منتشر خواهد شد.

با وجود اقدامات امروز، وزارت امور خارجه سابقه فعالیت های گذشته MEK از جمله دست داشتن سازمان را در قتل شهروندان آمریکایی در ایران در دهه 1970 و نیز حمله آن را به خاک ایالات متحده در سال 1992، از یاد نمی برد. وزارت امور خارجه درباره MEK به عنوان یک سازمان، به ویژه ادعاهایی که در زمینه بدرفتاری با اعضایش عنوان شده است، نگرانیهای جدی دارد. تصمیم امروز وزیر امور خارجه با توجه به اعلام علنی سازمان مجاهدین خلق دایر بر کنار گذاشتن خشونت، عدم ارتکاب تأیید شدۀ اعمال تروریستی از سوی این سازمان در بیش از یک دهه، و همکاری این گروه در تخلیه مسالمت آمیز اردوگاه اشرف، پایگاه تاریخی شبه نظامی آن، اتخاذ شد.

ایالات متحده همواره علاقۀ خود را از جهات انسانی دریافتن یک راه حل مطمئن، ایمن، و انسانی درباره اردوگاه اشرف، و نیز حمایت از تلاش های تحت هدایت سازمان ملل برای انتقال ساکنان واجد شرایط اشرف به خارج از عراق حفظ کرده است.

هماهنگ کننده: بار دیگر متذکر شوم که این اظهارات یک مقام رسمی وزارت امور خارجه در ارتباط با سابقۀ موضوع است. و اکنون مایلم به بخش پرسش و پاسخ تلفنی خودمان بپردازم. ما امروز در اینجا دو تن از مقام های ارشد وزارت امور خارجه را برای پاسخ گفتن به پرسش های شما در کنار خود داریم، [مقام ارشد وزارت امور خارجه 1] و [مقام ارشد وزارت امور خارجه 2]. در ادامه، از آنها به ترتیب به عنوان مقام های ارشد وزارت خارجه 1 و 2 نام برده می شود.

پرسش: متشکرم، آقا. اگر ممکن باشد درباره این که چگونه وزارت امور خارجه به این نتیجه رسیده است که آنها به عنوان یک گروه تروریستی عمل نکرده اند و یا قوانین ایالات متحده را تا آنجایی که مربط به مسئله تروریسم می شود نقض نکرده اند صحبت کنید، چون قانون در این زمینه بسیار، هم در زمینه قصد و هم در زمینه خودِ عمل روشن است. چگونه شما به این نتیجه دست یافتید که آنها قصد ارتکاب عمل خشونت آمیز دیگری را در آینده ندارند؟ ما می دانیم که شبکه NBC در ماه فوریه گذشته گزارشی پخش کرد که در آن مقام دولتی ایالات متحده گفته بود که MEK در کشتن یک”دانشمند هسته ای” در ایران (نامفهوم) از طرف اسراییل دست داشته است.

مقام ارشد وزارت خارجه 1: بسیار خوب، شماره یک در اینجا. قضاوت در این باره – و این یک قضاوت است- بر اساس معیارهایی صورت گرفته که توسط وزیر امور خارجه اعلام شد: اعلام علنی سازمان مجاهدین خلق دایر بر کنار گذاشتن خشونت، عدم ارتکاب تأیید شدۀ اعمال تروریستی در بیش از یک دهه، و همکاری در تخلیه مسالمت آمیز اردوگاه اشرف، پایگاه نظامی آنها. و من باید اضافه کنم که دولت ایالات متحده مدعی نشده است که MEK در قتل دانشمندان در ایران دست داشته است. و این واقعا تمام مطلبی است که ما در این باره می گوییم.

پرسش: از شما به خاطر این توضیح سپاسگزارم. در ادامه پرسش قبلی، سوالی را مطرح می کنم. در زمینه بازنگری در مقاصد و اقدامات MEK، آیا این موضوع شامل فعالیت های این گروه در ایران نیز می شود؟ می دانم که شما گفتید که نشانی از این که این سازمان در فعالیت های تروریستی دست داشته مشاهده نشده، اما این امر شامل فعالیت های این گروه در داخل ایران نیز می شود؟ و پرسش دوم این که آیا شما اکنون پیش بینی هیچ گونه تغییری را در شرایط کشورها برای پذیرش اعضای MEK اکنون که از فهرست گروه های تروریستی ایالات متحده خارج شده می کنید؟

مقام ارشد وزارت امور خارجه 1: … تصمیم ما بر مبنای “ارزیابی جهانی” از فعالیت های این گروه صورت گرفته است. هیچ استثنایی وجود ندارد. ما معتقدیم که تروریسم، تروریسم است بدون توجه به این که اقدام در چه کشوری یا علیه چه حزبی صورت گرفته باشد. بنا بر این، ما بین اقدامات انجام گرفته در داخل کشور یا علیه ایران و یا علیه هر کشور دیگری تفاوتی قایل نمی شویم.

مقام ارشد وزارت امور خارجه 2: … من نمی توانم با قاطعیت بگویم که واکنش دولت های خارجی چه خواهد بود، اما مطمئنا این امر ممکن است به تلاش های ما برای حمایت از کمیسریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) در یافتن اقامتگاهی برای این افراد در خارج از عراق کمک خواهد کند.

شک نیست که اکنون با بسته شدن عملی اردوگاه اشرف، و باقی ماندن تعداد اندکی آنان، و با انتقال مسالمت آمیز بیش از 3000 نفر از ساکنان قبلی اردوگاه اشرف به اردوگاه حریه (آزادی)، وظیفه اصلی ما در تلاش های انسان دوستانه مان نسبت به اعضای این سازمان، اسکان مسالمت آمیز، و منظم آنان در خارج از عراق است. اگر این تصمیم به چنین تلاش هایی کمک کند، امری بسیار مطلوب خواهد بود. من در روزها و هفته هایی که در پیش داریم از نزدیک با دولت های اروپایی و دیگر دولت ها به صورت دوجانبه و با UNHCR برای پیشبرد این فرایند همکاری خواهم کرد.

پرسش: … ممکن است درباره زمان خارج ساختن این سازمان از فهرست گروه های تروریستی صحبت کنید؟ برای من درک این نکته مشکل است چرا اکنون زمان مناسبی برای چنین توافقی با MEK است. آیا شما دربارۀ ظاهر امر که یک گروه مشخص شده تروریستی به پیکاری از اعمال نفوذ درسطوح بالا دست بزند و سپس از فهرست مشخص شده گروه های تروریستی خارج شود، نگران هستید؟

مقام ارشد وزارت خارجه 1: خوب، اجازه دهید موضوع به صورت روشن بیان شود. زمان خارج ساختن از این فهرست باحکم دادگاه استیناف منطقه دی. سی. درارتباط است. این دادگاه اول اکتبر را به عنوان ضرب الاجل برای تصمیم گیری در مورد دادخواست MEK برای الغای تعیین آن به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی (FTO) تعیین کرده بود. این همان شرطی بود که به تعیین زمان تصمیم انجامید و تصمیم به دلایلی که قبلا توضیح دادم و نه به هیچ دلیل دیگری اتخاذ گردید.

پرسش: … آیا دولت ایالات متحده در ارتباط با این که قتل دانشمندان در ایران اقدامی تروریستی است موضعی دارد؟

مقام ارشد وزارت خارجه 1: اگر ما در این باره اطلاعی داشتیم و می توانستیم موضوع را دنبال کنیم، موضع گیری می کردیم، اما همان گونه که گفتم، ما هرگز نگفته ایم که این گروه در چنین قتل هایی دست داشته است.

پرسش: نه، متوجه هستم، اما اجازه دهید که پرسش خود را این گونه مطرح سازم، من تنها می خواستم بدانم که آیا دولت ایالات متحده قتل دانشمندان ایرانی را، فارغ از این که توسط چه کسی انجام شده باشد، به عنوان عملی تروریستی می داند.

مقام ارشد وزارت خارجه 1: خوب، من چنین برداشتی می توانستم داشته باشم، اما فکر می کنم شما باید از وکلا بخواهید که مسئله را مورد بررسی قرار دهند.

پرسش: خوب، من ایندیرا هستم. متشکرم که به سوال من پاسخ می گویید. من می خواستم بدانم؛ شما در بیانیه تان می گویید که وزارت امور خارجه اقدامات تروریستی گذشته MEK را ندیده نمی گیرد یا فراموش نمی کند. اما در بیانیه، جز این که شما اعلام علنی آنها را برای در خودداری از مبادرت به خشونت موردتوجه قرار داده اید، مشخصا گفته نشده که آیا شما باور می کنید آنها به طور کامل به هر گونه اقدام تروریستی پشت کرده اند. بنا بر این، آیا شما باور می کنید، آیا دولت ایالات متحده باور می کند که آنها دیگر دست به هیچ گونه اقدام تروریستی نزنند؟

مقام ارشد وزارت خارجه 1: من فکر می کنم که این عبارت، “عدم ارتکاب تأیید شدۀ اقدامات تروریستی توسط MEK برای بیش از یک دهه” به این معنی است که ما این اعلام علنی را معتبر می دانیم.

پرسش …، آیا اعمال نفوذ هزینه ای که آنها برای چندین سال درگیر آن بوده اند، که درباره آن بسیار نوشته شده است، نقشی در روند تصمیم گیری یا فشار وارده نداشته است؟

مقام ارشد وزارت خارجه 1: من می توانم به شما بگویم که تصمیم ها بر اساس استحقاق اتخاذ شده است. این تصمیم ها به خاطر خشنودی هیچیک از گروه های اعمال نفوذ، هر چقدر هم افراد مشهوری باشند، گرفته نشده است. دولت ایالات متحده هیچکس را در صورتی که براستی معتقد باشد تهدید قریب الوقوعی به شمار می رود از فهرست خارج نمی کند، و این که آنها بخواهند بار دیگر دست به اقدام تروریستی بزنند، یا به گونه ای با خشونت پیوند خورده باشند. من فکر می کنم که این یک ضابطۀ اساسی است، و این شیوه ای است که ما برای این منظوربه کار می بندیم.

پرسش: بسیار سپاسگزارم، و آخرین مطلب در این باره: اکنون تأثیرواقعی این تصمیم گیری چیست؟ آیا این امر بدین معنا است که شهروندان ایالات متحده می توانند از آنها از طریق گروهایی که در ایالات متحده ثبت شده اند، گروه های حامی، حمایت کنند، و این که آنها می توانند از نظر مالی و یا به هر طریق دیگری از آنها پشتیبانی مالی بکنند؟

مقام ارشد وزارت خارجه 1: بله، همینطور است.

پرسش: … از نظر روابط میان دولت ایالات متحده و MEK، آیا هیچ یک از شما می توانید در مورد نوع تعامل ممکن صحبت کنید، از این پس، چه نوع گفتگوهایی در میان خواهد بود، آیا ایالات متحده از این پس به MEK در ارتباط با آنچه که برای دولت ایران می افتد یا نمی افتد به عنوانی یک مخاطب و طرف صحبت نگاه می کند؟

مقام ارشد وزارت خارجه 1: من به قسمت اول پاسخ می دهم، سپس مقام ارشد 2، آن را ادامه می دهد، و او ممکن است در زمینه مسئله اسکان مجدد مطالبی را بیان کند. اما می خواهم در این باره بسیار صریح صحبت کنم. ما سازمان مجاهدین خلق را یک گروه معتبر مخالف یا یک جنبش مخالف دموکراتیک نمی دانیم. ما مدرکی در این زمینه در دست نداریم و اعتمادی هم به این که MEK سازمانی است که می تواند ارزش های دموکراتیک را که ما مایل به مشاهده آن در ایران هستیم ارتقاء دهد، نداریم.

هیچ چیزی در شیوه کارشان در ادارۀ خود که نشان دهنده علاقه آنها در به کار گرفتن اصول دموکراتیک نیست، اسناد نسبتا فراوانی وجود دارد که نشان می دهد آنها با افراد خود به گونه ای خلاف این اصول رفتار می کنند. بنا بر این، ما همچنان نگرانی های جدی درباره این گروه از نظر اتهامات مربوط با سوء رفتار با اعضای خودشان داریم. آنها در تصویری که ما برای خود از ایران آینده ترسیم کرده ایم، جایی ندارند.

مقام ارشد وزارت خارجه 2: این مقام ارشد 2 است. دولت ایالات متحده با MEK از نظر جابجایی آنها از اردوگاه اشرف به اردوگاه حریه (آزادی) که تا حدود به انجام رسیده در تماس بوده و خواهد داد. ما با آنها در زمینه اسکان مجددشان در خارج تماس داشته و خواهیم داشت. و با آنها تماس مستقیم از طریق تلفن و ایمیل داشته ایم. این تماس ها، همانطور که گفتم ادامه خواهد یافت. درباره این مسائل، آن تماس ها سازنده بوده اند و معقتدم که انتقال مسالمت آمیز این افراد از اردوگاه اشرف به اردوگاه حریه تجدید اسکانشان کمک کرده است. این تماس ها صرفنظر از مسائلی که مقام ارشد شماره 1 مطرح ساخت جریان داشته است. البته ما متوجه تاریخچه این سازمان هستیم، اما به دلیل علاقه برتر انسانی خود به یک تلاش مسالمت آمیز و منظم و انسانی برای تجدید اسکان این افراد، با آنها در تماس بوده ایم ، و و برای همین مظور به تماس خود ادامه خواهیم داد.

01 اکتبر 2012

سایت وزارت امورخارجه آمریکا

 

 

 

AriaNews
AriaNewshttps://www.ariairan.com/
اخبار اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی، علمی از سراسر جهان در Aria News | آریا نیوز
آخرین خبرها
اخبار مرتبط